Creatief maar inspiratieloos? Hier wat tips om te doen met lappen stof! Creatief maar inspiratieloos? Hier wat tips om te doen met lappen stof!

Creatief maar inspiratieloos? Hier wat tips om te doen met lappen stof!

Iedereen kent dat wel, je wil graag creatief bezig zijn en leuke dingen maken maar je bent even inspiratieloos. Dat is geen probleem meer na het lezen van dit artikel. Hier kun je inspiratie opdoen over wat je allemaal kunt doen met je eigen gekozen stoffen.

Lampenkappen maken

Misschien heb je in je huis wel ergens een oude lampenkap staan die je niet meer leuk vind of loop je door de kringloop en zie je een versleten lampenkap staan. Dit kun je heel leuk opknappen met je eigen gekozen stof! Neem een lichte stof zodat het licht er goed doorheen kan schijnen.

Boeken kaften

Mocht je ooit nog een boek moeten kaften, vergeet dan het kaftpapier of die oude krant wat je altijd gebruikt hebt. Bedek je boeken nu met leuke lappen stof en maak het helemaal naar je eigen smaak.

Tassen maken

Maak je eigen tassen en schoudertassen en loop door de stad  met je eigen ontwerp! Je kan alle verschillende stoffen combineren voor een uniek effect. Tassen maken zijn makkelijker te doen wanneer je een naaimachine tot je beschikking hebt.

Een overtrek voor je meubels

Wanneer je die oude poef of de kussens in de woonkamer zat bent kun je ze ook altijd een opfrisbeurt geven door er een leuke overtrek voor te maken. Zo heb je nog langer plezier van je meubels en kun je elke dag opnieuw trots zijn wanneer je lekker op de bank belandt na een druk creatief dagje.

Wat heb je vaak nodig?

Nu zit je weer vol inspiratie maar je hebt ook de materialen nodig om aan de slag te kunnen. Voor het gemak kun je hier online stoffen kopen.  Naast de stof waar je iets moois mee wil gaan maken zijn de volgende materialen ook wel erg handig om in huis te hebben: Een lijmpistool, verf, scharen, een afbreekmesje met nieuwe mesjes, naald en draad en een naaimachine. Deze materialen zul je niet altijd nodig hebben maar het is altijd handig om het vast in huis te hebben zodat je direct aan de slag kan als je in een creatieve bui bent!

Reageren is niet mogelijk.