Werken als rotating equipment monteur, hoe en wat is dat? Werken als rotating equipment monteur, hoe en wat is dat?

Jaren lang heb ik gewerkt al rotating equipment monteur en heb ik genoten van mijn baan. Een paar jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar een management functie en werk ik vooral vanuit kantoor. Ik heb voor deze overstap gekozen, omdat dit beter uitkwam in combinatie met mijn gezinsleven. Vaak als ik aan mensen vertelde wat voor werk ik deed, kreeg ik de vraag wat mijn baan nou precies inhield. Hierbij leg ik het voor eens en altijd uit!

Wat is een rotating equipment monteur precies?

Als rotating equipment monteur ben je werkzaam in de olie- en gas, chemie en energie industrie. Als monteur zorgt je voor het vervangen, onderhouden, repareren en instaleren van draaiende onderdelen van machines. Denk hierbij aan pompen, ventilatoren, afsluiters, mixers en kleppen.

Wat doe je als rotating equipment monteur?

De werkzaamheden kunnen erg verschillen, dit maakte voor mij het werk juist leuk! Het betekend dat je dus geen eentonig werk doet en veel afwisseling hebt. Denk hierbij aan de volgende werkzaamheden;

  • Analyseren en oplossen van storingen, zowel mechanisch als elektrisch
  • Onderhouden en vervangen van centrifugale pompen, tandwielkasten en kleppen
  • Service en preventieve onderhoud om apparatuur in optimale conditie te houden
  • Monteren, onderhouden of repareren van onder andere aandrijfkasten, compressoren en turbines
  • Afleveren van reparatierapporten en meetprotocollen bijhouden over de uitgevoerde werkzaamheden.

Werken in het buitenland

Persoonlijk wou ik graag werken in het buitenland en die mogelijkheid had ik met mijn baan. Zo heb ik een paar maanden gewerkt in Mexico en Canada. Hierdoor kon ik dus ook nog eens de wereld verkennen! Dit verschilt uiteraard per bedrijf waar je voor werkt. Mocht dit je niet aanspreken zijn er ook genoeg werk mogelijkheden om te werken in Nederland of bijvoorbeeld Duitsland of Belgiƫ.

Reageren is niet mogelijk.