Bedrijfswagen aanschaffen, waarop kun je letten? Bedrijfswagen aanschaffen, waarop kun je letten?

In de tijd van corona waarbij er talloze maatregelen worden getroffen gaat het werk gewoon door. De Nederlandse supermarkten moeten voorzien blijven worden van de nodige producten en veel andere bedrijven moeten draaiend blijven. De transportsector is een belangrijke branche. Door het toenemende gebruik van internet door het werken vanuit huis, wordt er online meer bestellingen geplaatst. Er zijn meer chauffeurs en bezorgbusjes nodig om aan de vraag te voldoen. Stel dat je een nieuwe bedrijfswagen gaat aanschaffen, waar let je dan op? Transport & Logistiek vertelt je er meer over!

De motor

De motor is het meest belangrijkste onderdeel van de bedrijfswagen. Door technische ontwikkelingen heeft de motor veel transformaties meegemaakt. Hedendaags is er keuze uit een benzine, diesel of een elektrische motor. De keuze heeft nogal impact op de kosten die gemaakt gaan worden. Er komen steeds meer zuinige turbo benzinemotoren en de lokale overheeft heft steeds meer milieuzones tegen het gebruik van dieselvoertuigen. Diesel raakt steeds meer uit de mode. Laat jezelf informeren voordat je een besluit neemt.

Bespreek eventuele kortingen met de dealer

Ben je van plan om meerdere bedrijfswagens aan te schaffen dan kun je dit het beste even overleggen met de dealer. De offerte kan lager uitvallen door kwantiteit. Voor sommige mensen is dit oud nieuws, maar er kan door meerdere manieren een lagere offerte uitgebracht worden. Kijk bijvoorbeeld goed naar wat de dealer al op voorraad heeft staan. Wanneer er wensen zijn voor een ongebruikelijke kleur, een netje achter de stoel om een brievenbusdoos in te bewaren of extra opties, wordt niet alleen de levertijd langer maar ook een lagere kortingspercentage door de extra werkzaamheden.

De extra opties

Niet onbelangrijk is de opties die worden gekozen bij de aanschaf. Dealers bieden vaak een kale auto aan en geeft de mogelijkheid om dit toe te voegen met extra opties om hun winstmarge te vergroten. Maar extra opties hoeft niet per se duurder uit te vallen. Door het laten installeren van extra opties wordt de aanschafkosten hoger, maar ook de inruilwaarde. Een gebruikte inruil bus met minimale opties valt minder winstmarge op te behalen door de dealer die de auto overneemt. Daarnaast kun jij een aantal jaar genieten van wat extra luxe.

Reageren is niet mogelijk.