Hoe zet je een draadloos netwerk in? Hoe zet je een draadloos netwerk in?

Hoe zet je een draadloos netwerk in?

Netwerk

Draadloze netwerkantennes verzorgen het ontvangen en verzenden van signalen over vaak kortere afstanden. Een goed voorbeeld hiervan is het aansturen van draadloos ‘slim’ keukengerei of bijvoorbeeld het regelen van de verwarming vanaf je smartphone. In deze situaties is het vaak niet nodig om een groot bereik te hebben aangezien het allemaal binnenshuis afspeelt.

Let er wel op dat er bepaalde materialen zijn die het signaal kunnen verstoren. Denk bijvoorbeeld aan isolatiemateriaal in dikke muren, maar ook bepaalde glassoorten hebben metalen onderdelen die het kunnen afremmen. Je kunt je voorstellen dat productontwikkelaars van technologische producten voor een immense taak staan willen ze dat alle zenders en ontvangers goed werken. Daarbij maken ze gebruik van testkamers zoals die van DMAS.

Door middel van elektromagnetische golven communiceert het draadloze netwerk met de onderdelen. Mobiele telefoons, radio’s, maar ook moderne TV’s maken allemaal gebruik van antennes.

Aanbevelingen voor draadloze netwerkantennes

Hier volgen enkele aanbevelingen voor verschillende soorten draadloze netwerken

– Draadloos thuisnetwerk: Als je slechts een paar apparaten hebt die werken op een bereik van 30 tot 100 meter, kun je een eenvoudige dipoolantenne gebruiken. Deze antenne is eenvoudig te installeren en kan meestal samen met een kabel als één geheel worden aangeschaft. Bovendien is het verstandig om de internetaanbieders te vergelijken.

– Draadloos netwerk voor kleine bedrijven: Voor een druk draadloos netwerk dat een groot gebied bestrijkt, kunt je een yagi antenne overwegen. Deze antennes zijn gemakkelijk te installeren en zijn verkrijgbaar in zowel verticale als horizontale richting.

– Groot of druk zakelijk draadloos netwerk: Als je een groot of druk bedrijf hebt, kun je een paneelantenne overwegen. Deze antennes zijn gemakkelijk te installeren, veelzijdig en kunnen voor veel verschillende toepassingen worden gebruikt.

De juiste antenne voor jouw netwerk vinden

Voordat je gaat winkelen voor een antenne, moet je de details van je systeem kennen, zodat je de juiste antenne voor je netwerk kunt kiezen. Je moet ook rekening houden met de omgeving waarin je de antenne zult installeren. Een antenne is een belangrijk onderdeel van elk draadloos netwerk. Hij kan de prestaties van jouw systeem beïnvloeden, dus is het belangrijk om het juiste type antenne voor uw systeem te kiezen.

Let er ook op dat je je goed inleest in wat allemaal schadelijk kan zijn voor het apparaat zelf of het signaal. Veel van de golven zien we niet met het blote oog. Het is daarom moeilijk in te schatten of er een verstoring plaatsvindt totdat je zelf merkt dat het signaal minder wordt. Weten welke materialen er allemaal in de omgeving zijn verwerkt helpt je de beste locatie voor het opzetten van het draadloze netwerk te bepalen.

Reageren is niet mogelijk.