Dit zijn de modernste soorten raamdecoratie Dit zijn de modernste soorten raamdecoratie

Dit zijn de modernste soorten raamdecoratie

Moderne raamdecoratie wordt vaak verward met de term eigentijdse raamdecoratie. Als we het hebben over bepaalde stijlen voor raambekleding, verwijst “modern” meestal naar een bepaalde tijd of tijdperk, terwijl “eigentijds” verwijst naar de uitstraling van het ontwerp. Modern en eigentijds zijn beide relatief minimalistisch en hebben overeenkomsten zoals neutrale kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen. Daarom worden de twee termen vaak door elkaar gebruikt. In dit artikel gaan we ons richt zich op moderne raamdecoratie die in de 20e eeuw populair werden of bleven.

Houten jaloezieën

Bekend om hun eenvoud en klassieke elegantie, zijn houten jaloezieën een uitstekende keuze voor een modern ontwerp. De natuurlijke afwerking van houten jaloezieën past zowel bij neutrale als bij heldere kleuren. Tegenwoordig is het gemakkelijk om houten jaloezieën te vinden die voor jou werken, want er is een overvloed aan verschillende stijlen beschikbaar tegen prijzen die passen bij verschillende budgetten. Zo zijn echte houten jaloezieën niet altijd voor iedereen betaalbaar. Gelukkig zijn er door de techniek van tegenwoordig ook houten jaloezieën van kunststof beschikbaar op de markt tegen een stuk lagere prijs dan die van de echte.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een van de meest eenvoudige raamdecoraties op de markt. Ze kunnen de minimalistische esthetiek van een huis behouden door ze op te rollen en uit het zicht te houden als ze niet gebruikt worden. Met rolgordijnen geniet je van eenvoud en privacy, en kun je kiezen uit dunne lichte stoffen of zwaardere dramatische prints, afhankelijk van je ontwerp smaak en lichtinvals voorkeuren.

Gordijnen

Ondanks de “ouderwetse” associatie zijn gordijnen een veelzijdige hedendaagse optie voor raamdecoraties. Door de ruime beschikbaarheid van stijlen, stoffen, texturen en patronen kunnen gordijnen in vrijwel elk huis worden gebruikt. Kies voor een modern huis voor lichtere stoffen zoals een vitrage of inbetween gordijn in plaats van donkere overgordijnen.

Reageren is niet mogelijk.