Wat kan je doen met IT? Wat kan je doen met IT?

Wie weet wil je later wel aan de slag in de IT. Ontwerpen op een digitale manier met prototypes en programma’s.  Dan kan je het beste een Thin client kopen en voor jezelf nagaan of een plekje in de IT echt iets voor jou is! 

IT en ICT

Informatietechnologie richt zich op informatiesystemen, computers en telecommunicatie. IT wordt vaak verward met ICT. Beide termen worden vaak als hetzelfde aangezien. Echter zit er wel een verschil tussen beiden. ICT richt zich meer op apparaten en diensten die te maken hebben met de apparaten. IT is meer gefocust op het werk achter een apparaat. Hiermee bedoel ik hardware en softwareproducten. Tegenwoordig houdt de ICT zich daar ook mee bezig maar officieel is dat datgene wat de onderscheid maakt tussen ICT en IT.

IT en de mogelijkheden daarvan

Nu we een algemeen onderscheid gemaakt hebben tussen ICT en IT is het tijd om iets dieper in te gaan op IT. Informatietechnologie heeft betrekking op het volledige informatiedomein. IT houdt zich bezig met hardware, software, netwerken en randapparatuur (soort van hardware voor computers die qua eisen officieel niet tot hardware behoren), daar zijn bedrijven voor zoals Gazelles IT. De informatietechnologie is erop gericht om elektronische gegevens op te slaan, op te halen, te verwerken en te beschermen. Dit wordt gedaan om bedrijfsprocessen te ondersteunen.

Nieuwe ontwikkelingen: Design Thinking

Een van de belangrijkste opkomende trends binnen het IT is het design thinking. Met behulp van techniek worden er meerdere creatieve oplossingen en ontwerpen voor een bepaald probleem of product bedacht. Dit kan je het beste doen door je in te leven in de klanten, door het product of probleem vanuit diverse invalshoeken te bekijken, door vele ideeën op papier te zetten, door de beste ideeën uit te werken in een prototype en tot slot het prototype uit te testen.

Waar het om gaat

Hierboven heb je kunnen lezen dat de ICT zich meer richt op apparaten en diensten die te maken hebben met de apparaten en dat de IT  meer gefocust op het werk achter een apparaat. Binnen de IT vind je vele trends waaronder het design thinking.

Reageren is niet mogelijk.