Bang voor de tandarts. Wat nu? Bang voor de tandarts. Wat nu?

Kijk je altijd met veel tegenzin naar jouw afspraak met een tandarts? Het kan zelfs zijn dat je misschien al jaren niet meer bent geweest. Dit is natuurlijk helemaal niet goed. Maar je bent niet de enige. In Nederland zijn er ongeveer 800.000 mensen met angst voor een tandarts. Bij Praktijk von Brucken Fock hebben we veel ervaring met het behandelen van angstige patiënten. Weten hoe we dit bij Praktijk von Brucken Fock  aanpakken en hoe jij hier je voordeel uit kan halen? Lees dan snel verder.

Voorkomen is beter dan genezen

Wellicht is het al te laat als je dit artikel leest, maar toch is het voorkomen van angst beter dan het behandelen van de angst. Heb je kinderen? Zorg er dan voor dat het tandartsbezoek leuk is. Is je kind nog te jong voor controles maar moet je zelf wel? Neem hem of haar mee naar je eigen tandartsbezoek en zorg dat dit zo normaal mogelijk verloopt. Dan ziet je kind dat het normaal is en niet eng. Hiermee vermijd je problemen op latere leeftijd van je kind.

Praten met je tandarts

Wat de oorzaak van je angst ook is, het is verstandig om het te bespreken met je tandarts. Zo kan de tandarts rekening houden tijdens de behandeling en eventueel doorverwijzen naar een angsttandarts als de angst heel erg is. Bespreek bijvoorbeeld met je tandarts een gebaar die je kan maken als je heel erg vervelend gaat voelen. Dan weet jouw tandarts wanneer er even gestopt moet worden. Geef het op tijd aan en zorg dat je niet te angstig wordt. Helpt het bij jou als je mee kan kijken met wat de tandarts allemaal doet? Vaak is het dan mogelijk om een spiegel te krijgen zodat je alles helemaal kunt volgen. Ligt de angst meer bij de pijn? Dan is het vaak ook mogelijk om een verdoving te krijgen. 

Is jouw angst zo ver opgelopen dat je bij een angsttandarts komt? Deze tandartsen zijn erin gespecialiseerd om mensen met (extreme) angst te behandelen. Je hoeft zeker niet bang te zijn dat je de enige bent die zo bang is voor de tandarts. Onze angsttandartsen zien dagelijks vele mensen met angst voor ons, hoe jammer we dit ook vinden. Maar toch lukt het ons altijd om onze patiënten gerust te stellen. Ieder bezoek gaat dit beter. Het belangrijkste blijft dat jouw gebit gezond blijft en blijft stralen.

Reageren is niet mogelijk.