Oorzaken van ruitschade Oorzaken van ruitschade

Heb jij wel eens ruitschade gehad? Had jij toen Wellcoll – Autoschade benaderd? Zo ja dan weet jij waarschijnlijk al wat de oorzaken voor ruitschade kunnen zijn. Ruitschade kan beginnen als een klein sterretje. Dit sterretje ziet er misschien wel klein en onschuldig uit, maar schijn bedriegt. Een sterretje is meestal het begin van nog grotere schade als er niet snel ingegrepen wordt.

Steentjes in de wind

Steentjes kunnen de oorzaak van vooral sterretjes zijn. Zodra je met hoge snelheid bijvoorbeeld op de snelweg rijdt kunnen steentjes door de wind de lucht in terecht komen. Deze vliegen dan rond en botsen soms tegen je voorruit aan. Wanneer het steentje scherp is en met erg hoge snelheid op je autoruit terecht komt kan dat schade opleveren. Er kan een sterretje ontstaan die als je niet uitkijkt ervoor kan zorgen dat er zo een grote barst in jouw ruit ontstaat dat je autoruit niet meer te redden valt.

Boos weer en andere buitenomstandigheden

Het weer heeft ook een groot effect op jouw autoruit. Ruitschade ontstaat niet alleen maar wanneer je in de auto zelf zit of rijdt. Stel jouw auto staat geparkeerd in jouw straat. Je hebt een aantal bomen in de straat. Het weer in Nederland is alles behalve betrouwbaar en ineens begint het erg hard te waaien en te hagelen. Windkracht 8 zorgt ervoor dat er takken op jouw autoruit vallen. Bam schade! Of je autoruit ontsnapt aan de takken, maar wordt wel in zoverre bekogeld met hagel dat er sterretjes of zelfs barsten in de ruit tevoorschijn komen.

Helaas ook vandalisme

Een ander vaak voorkomende oorzaak voor ruitschade is vandalisme. Jongeren die denken stoer te zijn door met hun sleutel tegen iemand zijn voorruit aan te tikken. Niet tikken voor aandacht van de inzittende, maar tikken om een sterretje te creëren wanneer er niemand in de auto zit. Zo laten ze hun vrienden zien hoeveel ‘lef’ ze hebben en dit is nog maar kinderspel. De echte ‘badboys’ gooien gewoon een baksteen door je autoruit. Dit kan zijn omdat ze misschien wel willen inbreken of een persoonlijk geschil hebben met de eigenaar.

Oorzaken samengevat

Ruitschade aan je auto kan dus verschillende oorzaken hebben. Zo kan je ruitschade oplopen wanneer er scherpe deeltjes als steentjes tegen je ruit aankomen. Weersomstandigheden kunnen ook funeste gevolgen hebben voor de autoruit van jouw auto. Tot slot kan als gevolg van vandalisme je autoruit beschadigd worden.

Reageren is niet mogelijk.