Hoe kan je je auto openen zonder schade? Hoe kan je je auto openen zonder schade?

Shoot je bent je sleutels vergeten maar je moet echt je auto in. Je wilt meteen een autosleutel bijmaken. Helaas heb je daar nu niks aan. Wat nu? Kan je zonder sleutel je auto open krijgen? Misschien wel, misschien niet. Lees snel verder naar tips om zelf erachter te komen of jij jouw deur zonder sleutel open kan krijgen!

Via de kofferklep

Heb je er ooit over nagedacht dat niet alle auto’s automatisch hun kofferklep vergrendelen? Bij sommige auto’s gaat via de centrale vergrendeling niet altijd de kofferklep mee. In zulke gevallen kan je de kofferklep openen en jezelf via de achterbank naar de passagiersstoel toe helpen. Hierbij moet je natuurlijk wel rekening houden dat er wat lenigheid vereist is en niet iedereen even makkelijk door de kofferbak heen kan.

Metaal niet beschadigen

Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om zelf te gaan friemelen aan de vergrendeling van de deur. Dit kan of goed aflopen of slecht natuurlijk. Je kan de verkeerde onderdelen of kabels raken en je auto dan beschadigen. Maar dit hoeft niet altijd. Als je voorzichtig bent en een idee hebt van waar je met je metalen draad moet zijn kan de volgende methode een optie zijn. Je kan met een dunne draad van metaal door het spleetje tussen het kozijn en de autodeur gaan. De metalen draad vouw je eerst een stuk om zodat er een soort van haak ontstaat. Zodra je de draad tussen het spleetje gestoken hebt kan je de haak richting het slotmechanisme in de deur brengen en omhoog proberen te tikken totdat het vergrendelknopje van de deur omhoog komt.

Reservesleutel

De allermakkelijkste optie is om gewoon naar binnen in je thuis te kunnen lopen en de reserve sleutel erbij te halen. Belangrijk is dat je de reservesleutel natuurlijk niet samen met je originele sleutel bewaard. Je zou of in huis je reservesleutel kunnen bewaren of misschien bij vrienden of familie waar je snel bij terecht kan zo nodig.

Alle tips bij elkaar

Dus op het moment dat je je auto niet open krijgt omdat je sleutel in je auto ligt of omdat je je sleutels vergeten bent kan je een aantal stappen ondernemen. Je kan als eerste checken of je kofferklep ook vergrendelt is. Zo niet dan kan je via de kofferklep naar binnen en naar de voorkant van de auto kruipen om je sleutels te pakken. Al de kofferklep vergrendeld is kan je met behulp van een metalen draad het slotmechanisme gaan forceren zodat het knopje van de centrale vergrendeling omhoog komt en de auto open gaat. Als je hier helemaal niet goed in bent zorg je er voortaan gewoon voor dat je ergens in de buurt een reservesleutel klaargemaakt hebt liggen!

Reageren is niet mogelijk.