Kosten Van Heijningen Personal Training Kosten Van Heijningen Personal Training

Kosten Van Heijningen Personal Training

Het is een doel en uitdaging voor veel mensen: fit worden en dit dan daarna ook blijven. Het is algemeen bekend dat het goed voor de gezondheid is om meerdere uren per week te bewegen. Maar niet iedereen weet hoe je moet beginnen en hoe je effectief met je tijd om kan gaan. Door te gaan voor personal training bij bijvoorbeeld Van Heijningen Personal Training wordt dit allemaal haarfijn uitgelegd. Zo vind je bij Van Heijningen Personal Training en andere aanbieders van personal training, trainers die precies weten hoe jij het beste zou kunnen sporten. Maar de vraag is dan natuurlijk: wat kost zo’n personal trainer dan?

Opbouw van kosten

Gemiddeld kost het sporten onder begeleiding van een personal trainer tussen de €40 en €100 per uur. Dit is natuurlijk een groot verschil tussen de boven en ondergrens, maar dit is eenvoudig te verklaren. Er zijn namelijk veel verschillende soorten personal trainers. Sommige werken in een sportschool en andere werken thuis bij hun klanten. Daarnaast zijn er ook trainers die zich hebben gespecialiseerd in bijvoorbeeld het begeleiden van het trainen voor een marathon. Maar de kosten zijn voornamelijk afhankelijk van de volgende vier factoren:

Ervaring

Plaats

Doel en inhoud

Sessies

Ervaring en plaats

Starten als personal trainer is eenvoudig. Je kan in een korte periode de benodigde certificaten halen. Dankzij deze lage instap zit er een groot verschil in de kwaliteit en ervaring van de personal trainers. Naast de ervaring die een trainer op het sportgebied heeft is het ook belangrijk om te weten welke certificaten en cursussen een personal trainer heeft gedaan. Je kan hier altijd naar vragen. Je kan dan zelf bepalen of de kosten opwegen tegen de ervaring van de personal trainer.

Het is logisch dat de prijs hoger is als de personal training bij je thuis plaatsvindt. Een personal trainer moet dan meer reizen en dit kost natuurlijk tijd. Het kan ook voorkomen dat de personal training in een eigen sportschool plaatsvindt. De prijs van personal training in een privé sportschool ligt vaak wel hoger. Niet alleen de locatie waar de personal training plaatsvindt is belangrijk maar ook de regio waarin het plaatsvindt is belangrijk. De kosten van een personal trainer in Amsterdam zijn bijvoorbeeld hoger dan die in Friesland of Groningen.

Doel, inhoud en sessies

Belangrijke factoren voor de tarieven van personal training zijn ook het doel en de inhoud van de training. Als je voor een gespecialiseerde personal trainer gaat ben je vaak meer kwijt. Hij of zij kan je ook nog adviseren op het gebied van andere sporten en voeding. Het opstellen van een voedingsschema is bij sommige trainers standaard terwijl er ook zijn waar je er meer voor moeten betalen.

Het aantal sessies is ook van belang voor de prijs. Het optimale resultaat haal je als je minimaal twee keer per week sport. Het is ook vaak zo dat hoe meer sessies je per week hebt, hoe lager de prijs per sessie is. Dit komt omdat de personal trainer dan een vaste inkomstenstroom heeft. Door te kiezen voor een langere periode kan je ook nog extra korting krijgen doorgaans.

Reageren is niet mogelijk.