BBT Shop en Hoe werkt basketbal eigenlijk? BBT Shop en Hoe werkt basketbal eigenlijk?

BBT Shop en Hoe werkt basketbal eigenlijk?

Basketball is een hele populaire sport in Amerika. Helaas zijn wij in Nederland wat minder fanatiek in het bedrijven van deze sport. Sommige mensen weten niet eens hoe het spel werkt! Daarom krijgt u in dit artikel wat uitleg over de sport Basketball. Wilt u na dit artikel nou zelf aan het basketballen? Dit doet u het beste met de producten van BBT Shop. BBT Shop voorziet u met alle schoenen, kleding, ballen en accessoires op het gebied van basketbal.

Het spel in aanvallend opzicht.

In aanvallend opzicht is de basis van het basketbal het stuiteren van de bal, dit kan zowel dribbelend als stilstaand. Daarna is het de bedoeling om binnen een tijd van 24 seconde, die wordt aangegeven door de schotklok een scoringspoging te ondernemen. Dit wil dus zeggen dat de bal binnen een korte tijd de basket moet zien te raken. De schotklok beperkt de  duur van de aanval. Dit is zo gedaan om het spel aantrekkelijker te maken voor de kijker. Er wordt namelijk geforceerd om aanvallend te spelen door de schotklok.

Scoren

Bij basketbal wordt een goal beloond met twee of drie punten. Het aantal punten dat wordt toegekend is afhankelijk van de afstand waarop de bal in het net wordt geschoten. Een vrije worp levert slechts een punt op. Het team dat aan het einde van vier maal tien minuten of vier maal twaalf minuten de meeste punten heeft behaald is de winnaar van de wedstrijd. Bij gelijkspel wordt de wedstrijd beslist door een of meerdere verlengingen van een minuut.

Zelf basketbal spelen?

Nu u de absolute basis van basketbal kent, kunt u ook zelf beginnen met het spelen van dit spel. Let er wel op dat u de juiste uitrusten aan heeft als u gaat basketballen. Deze uitrusting besteld u eenvoudig op de webshop van BBT Shop.

Reageren is niet mogelijk.