Loodgieter beroep Loodgieter beroep

Loodgieter beroep

Loodgieter is een breed beroep dat zich bezighoudt met veel verschillende soorten werkzaamheden. Veel mensen weten niet precies wat een loodgieter nou eigenlijk doet. Daarom hebben wij een kort stuk geschreven over de werkzaamheden van een loodgieter waar de meeste mensen niks vanaf weten. Hoewel veel mensen dit niet weten kunnen loodgieters bijvoorbeeld namelijk werken aan riolering en aan daken.

Werken aan daken

Een loodgieter kan vaak aan daken werken. Bijvoorbeeld het repareren, isoleren en onderhouden van daken. Een dak is een essentieel deel van een huis. Het dak houdt water buiten, of dat is in ieder geval het idee. Soms heeft een dak namelijk lekkage en stroomt er water door het dak heen. In zo een geval is het belangrijk om zo snel mogelijk een erkende loodgieter langs te sturen. Hoe langer u het lekkage namelijk door laat lopen, hoe hoger de kans op schade en hoe ernstiger deze schade zal zijn. Het water zal namelijk uw huis door lopen en de structuur minder sterk maken. In het ergste geval leidt dit er toe dat uw huis bouwtechnisch niet meer in orde is.

Vloerverwarming

Een ander systeem waar een loodgieter mee kan werken is de vloerverwarming. De vloerverwarming is feitelijk hetzelfde systeem als een radiator, waar de loodgieter natuurlijk bekend mee is. Als u vermoedt een lek te hebben in de vloerverwarming kan de loodgieter dit voor u onderzoeken. De loodgieter heeft hier allerlei methoden voor, waarvan de voornaamste thermografie is. Via thermografie kan de loodgieter precies zien op welke plekken warmte verloren gaat, en op die plekken is hoogst waarschijnlijk een lek aanwezig.

Bent u bang een lekkage te hebben in uw dak of vloerverwarming? Werkt uw dak of vloerverwarming niet naar behoren? Aarzel niet en schakel gelijk een erkend loodgietersbedrijf in om dit voor u op te komen lossen.

Reageren is niet mogelijk.