Waarom kiezen voor het loodgieter vak? Waarom kiezen voor het loodgieter vak?

Waarom kiezen voor het loodgieter vak?

Loodgieters krijgen niet zo veel waardering als ze verdienen. Dit is terug te zien aan het tekort van ongeveer 800 loodgieters dat elk jaar nog een beetje groeit. De branche als geheel is dan ook bezig met het aantrekken van nieuwe loodgieters in opleiding. Loodgieters in opleiding hebben een groot voordeel dat ze geld kunnen verdienen terwijl zij hun opleiding afronden. Dit is mogelijk omdat ze tijdens hun opleiding al iets toevoegen en omdat er een tekort is aan loodgieters waardoor bedrijven en opleidingen hun best doen om nieuwe leerlingen aan te trekken.

De loodgieter: een belangrijk beroep

Toch is het een super belangrijk beroep. Stel je voor dat er geen loodgieters waren en je had een verstopte WC. Dan heb je dus een flink probleem. Om exact deze reden zullen loodgieters, in ieder geval in de nabije toekomst, nog een belangrijke klusjesman blijven. Omdat ze zo belangrijk zijn krijgen ze ook meer betaald dan andere klusjesmannen als bijvoorbeeld een timmerman of elektricien. In veel gevallen krijgt een loodgieter zelfs meer betaald dan een net beginnende advocaat. Zo veel waarde hechten wij als maatschappij aan loodgieters.

Sociaal contact

Een voordeel van de baan van klusjesman, dus niet alleen voor loodgieters, is het sociaal contact. Omdat men steeds op een andere plek werkt komt een loodgieter elke dag opnieuw in contact met nieuwe mensen. Deze mensen zijn de klanten en zullen de loodgieter dankbaar zijn. In de meeste gevallen wordt een loodgieter zelfs wat te eten of drinken aangeboden. Een bijkomend voordeel van het rondreizen en mensen in hun huis helpen naast het sociaal contact is dat elke dag anders is. Nog een voordeel van loodgieter zijn is dat je zelf nooit meer een loodgieter hoeft te bellen. Ook voor vrienden en familie kan je dan loodgieter problemen oplossen. Wel zo handig! Mocht u zelf geen loodgieter zijn of kennen, schakel dan een erkende loodgieter in via de 24 uur service van SAM Loodgieter Zoetermeer.

Reageren is niet mogelijk.