Eat Palazzo en wat u moet weten over sushi Eat Palazzo en wat u moet weten over sushi

Eat Palazzo en wat u moet weten over sushi

Alhoewel veel mensen tegenwoordig helemaal gek zijn op sushi, weten veel mensen niets over de oorsprong van het gerecht. Dat gaan we daarom rechtzetten door middel van dit artikel. Toevallig trek in sushi? U kunt eindeloos genieten sushi  bij het Schiedamse restaurant Eat Palazzo! op https://eatpalazzo.nl/ kunt u het complete menu nog eens gerust bekijken. 

De herkomst

Sushi komt in tegenstelling tot wat veel mensen denken niet uit Japan. Sushi kent zijn oorsprong namelijk in zuidoost Azië. De verse vis die werd gevangen werd namelijk geconserveerd door deze in  te pakken met rijst. De rijst ging uiteindelijk fermenteren en kreeg daardoor zijn zure smaak. Toen de vis klaar was om te worden gegeten, werd deze weggegooid. Na verloop van tijd ging men de rijst ook opeten. Deze had in deze tijd nog de smaak van gefermenteerde kaas. Tegenwoordige wordt de zurige smaak van de ouderwetse sushi in het gerecht gestopt door middel van het toevoegen van rijstazijn

Zeewier

De zeewier die wordt gebruikt voor het maken van sushi is nori. Deze zeewiersoort wordt tegenwoordig geplant en geoogst. Vroeger werd deze nori op een andere manier verworven. Vroeger schraapte ze deze zeewier nog van de kades en pieren. Deze werden vervolgens gedroogd en geperst zodat men er sushi van kon rollen. In 2013 zijn onderzoekers er achter gekomen dat de nori zeewier maar bestaat uit een mengeling van nori en nog meerdere soorten.

Wasabi

De wasabi die tegenwoordig bij de sushi wordt geserveerd is geen echte wasabi. Echte wasabi werd namelijk gemaakt van een plant die heel zeldzaam is.  Deze kwam alleen voor in beekjes waarbij het waterpeil zeer laag stond. De stam staat dan onder water en de bladeren komen boven het waterpeil uit. De wasabi moet vervolgens binnen 15 minuten nadat deze is geplukt gegeten worden om zijn sterke smaak ze behouden.

Reageren is niet mogelijk.