Het verschil tussen een accountant en administratiekantoor Het verschil tussen een accountant en administratiekantoor

Het verschil tussen een accountant en administratiekantoor

Als je op zoek bent naar een accountant in Rotterdam dan kom je misschien ook wel vaak langs administratiekantoren. Niet iedereen weet het verschil tussen deze twee. In dit artikel lees je het verschil tussen een administratiekantoor en accountant in Rotterdam. Als je dit verschil weet kan je ook makkelijker de keuze maken.

De kosten

Een van de grootste verschillen is het kostenplaatje. Als je hebt besloten dat je de administratie voor je bedrijf niet meer zelf wil doen, is het wel aangeraden om de juiste expert hiervoor te zoeken. Het maximum tarief dat je kwijt ben voor een administratiekantoor ligt rond de €70 per uur. Dit is juist weer het minimumtarief voor een accountant en het maximumtarief ligt rond de €150. Bij een accountant krijg je wel iemand met meer kennis en verantwoordelijkheden.

De werkzaamheden

Wanneer je iemand zoekt die je facturen verwerkt, salarisadministratie bijhoudt en je btw- en belastingaangiftes doet dan is een boekhouder geschikt. Dit betekent dat een zzp’er, eenmanszaak of een klein mkb prima terecht kan bij een administratiekantoor. Heb je een bedrijf met meerdere werknemers dan is een account een betere optie. Een accountant kan de gehele bedrijfsadministratie inrichten en controleren. Daarbij kan een accountant ook de verplichte accountantsverklaringen afgeven.

De opleiding

Voor het beroep van een boekhouder is geen speciale opleiding benodigd, accountants hebben dit wel. Zij moeten op minimaal een hbo-niveau zijn opgeleid. Ook moeten ze cursussen volgen om hun kennis op voldoende niveau te behouden, dit is zelfs wettelijk verplicht. Dit is zo omdat accountants te maken hebben met ingewikkeldere werkzaamheden en vaak in dienst zijn van grotere bedrijven. Deze grotere bedrijven zijn zelfs verplicht om met een accountant te werken. Bij deze bedrijven wordt er ook verwacht dat de accountant kennis heeft van fiscale en juridische zaken.

Reageren is niet mogelijk.