Voordelen en prijzen van een sierpoort Voordelen en prijzen van een sierpoort

Voordelen en prijzen van een sierpoort

Een sierpoort brengt de uitstraling van jouw huis en tuin naar een nieuw niveau. Ben je benieuwd naar de sierpoort prijs en de voordelen van zo’n poort? Al deze voordelen en de verschillende prijzen lees je in dit artikel zodat jij weet wat je uit moet geven om jouw tuin helemaal af te maken.

De prijs van een sierpoort

De prijs van een sierpoort verschilt per aanbieder maar ook zeker per model, afmeting en de afwerking. Er zijn drie soorten modellen: de looppoort, draaipoort en schuifpoort. De looppoort is de kleinste en goedkoopste terwijl de schuifpoort de duurste is. De prijs van een looppoort van 100×100 cm ligt tussen de €130 en €300, van een draaipoort van 300×100 cm ligt de prijs tussen de €575 en €2.000 en de prijs van een schuifpoort van 300×100 cm ligt tussen de €1.450 en €2.000.

De prijs is zoals eerder gezegd afhankelijk van het model, afmeting en afwerking. Wanneer je een poort neemt die alleen verzinkt is en niet gecoat dan zal de prijs lager liggen. Ook als je een speciale kleur wilt voor jouw poort zal je extra moeten betalen. Het mooie van een sierpoort is dat er veel mogelijkheden zijn op het gebied van personalisatie. Zo kan je zelf ornamenten, paalkoppen, spijlenvulling en sierpunten. Bij sommige specialisten wordt hier wel een meerprijs voor gevraagd.

De voordelen van een sierpoort

Een van de voordelen van een sierpoort is dat het je tuin afsluit voor onbevoegden. Een sierpoort is een perfecte toevoeging aan een sierhekwerk. Het zorgt ervoor dat je makkelijk je terrein op en af kan maar houdt onbevoegden buiten. Om te zorgen voor extra beveiliging kan je kiezen voor een puntenkam of scherpe sierpunten. Een puntenkam doet toch een beetje afbreuk aan het uiterlijk en daarom zijn scherpe sierpunten een goede oplossing. Het lijkt onderdeel van het design maar ondertussen heeft het ook nog een functie.

Bij een draai- of schuifpoort heb je niet altijd zicht op wie er voor de poort staat als er wordt aangebeld. Om er voor te zorgen dat je niet alsnog onbevoegden op je terrein laat kan je ervoor kiezen om een camerasysteem of intercom te laten plaatsen. Met een camerasysteem heb je continue zicht op de ingang van je poort. Een intercom is beschikbaar in een audio en video variant. Met de audiovariant hoor je alleen degene die voor je poort staat en met de videovariant zie je diegene ook. Dit zorgt ervoor dat je altijd weet wie je binnenlaat.

Reageren is niet mogelijk.