Hoe kies ik de juiste tegel per kamer? Hoe kies ik de juiste tegel per kamer?

Hoe kies ik de juiste tegel per kamer?

PVC tegels en keramische tegels zijn de hype van het moment op het gebied van wonen. Iedereen wil zijn wand of vloer verreiken met deze a-kwaliteit tegels. Deze tegels zijn modern, vrijwel onverwoestbaar en niet geheel onbelangrijk, zeer makkelijk om schoon te houden. Het grootste voordeel, de diverse formaten en looks, zijn tevens ook het grootste nadeel. Want hoe moet je in vredesnaam kiezen tussen al dat moois? Geen zorgen, want wij hebben de ideale tegel per kamer voor je op een rijtje gezet! Als tegelgroothandel werkt Pand16 al jaren met dit soort materialen.

Woonkamer

Laten we beginnen met de grootste kamer in het huis: de woonkamer. Omdat de woonkamer zo groot is, zijn de grote tegels ook ideaal om te gebruiken voor deze ruimte. Denk hierbij aan tegels van groter dan een vierkante meter, zoals de tegels van 120cm bij 120cm. De vloer kun je hierbij aankleden met de houtlook tegels, terwijl de granietlook of betonlook tegels ideaal zijn voor op de muur.

Keuken

In de keuken is genoeg ruimte voor variatie. Ook hier past de granietlook perfect bij de uitstraling van de keuken. Kies voor een gemiddeld formaat, zoals de 60 bij 60 centimeter, of de 75 x 75 tegels. De achterwanden kun je weer bekleden met mozaïektegeltjes, van 20 bij 20 centimeter. Op de vloer kun je net als in de woonkamer voor de houtlook tegels gaan, maar ook voor de klassieke ‘dambordlook’ gaan. Voor ieder wat wils!

Badkamer en toilet

Het toilet en de badkamer lenen zich meer voor rechthoekige tegeltjes. Denk hierbij aan de tegels van 30 bij 60 centimeter. Onze persoonlijke voorkeur gaat daarbij uit naar de marmerlook tegels, die voor een Zuid-Europese, klassieke uitstraling zorgen.

Toch is er nog veel meer variatie mogelijk en zijn onze suggesties hierboven slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Wil je meer inspiratie op doen, en je professioneel laten adviseren over de mogelijkheden, dan nodigen we je uit om onze tegelformaten en –looks te bekijken op de website.

Reageren is niet mogelijk.