Tweedehands stadsfiets kopen? Waar men op dient te letten Tweedehands stadsfiets kopen? Waar men op dient te letten

Tweedehands stadsfiets kopen? Waar men op dient te letten

Wanneer je ervoor kiest een tweedehands stadsfiets te kopen is het belangrijk om een aantal punten na te gaan. Het is namelijk zo dat je nooit zeker weet of de fiets van een goede kwaliteit is. Dat is de reden dat dit artikel is geschreven. Wanneer je de volgende tips volgt heb je meer kans om een goede stadsfiets kopen.

Waarom een tweedehands stadsfiets?

Er zijn vele redenen waarom mensen een tweedehands stadsfiets aanschaffen. De belangrijkste reden is dat ze niet het geld ervoor over hebben om een nieuwe stadsfiets aan te schaffen. Een andere reden kan zijn dat ze een tweede fiets willen hebben voor gelegenheden zoals uitgaan. Veel mensen vinden het dan zonde om hun goede stadsfiets te gebruiken.

Tips

De eerste tip is om de verlichting en remmen te testen van je stadsfiets. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat de remmen en verlichting werken van een tweedehands fiets. Het is belangrijk voor de veiligheid dat de remmen en de verlichting naar behoren werken. Het is natuurlijk ook mogelijk om losse lichtjes aan te schaffen wanneer de verlichting van de stadsfiets niet werkt. De tweede tip is om na te gaan of de maat van de fiets de juiste is voor je. Het is namelijk niet handig dat de stadsfiets te klein of te groot is. Dit zal uiteindelijk leiden tot lichamelijke klachten. Een andere tip is om na te gaan of de belangrijkste onderdelen van de stadsfiets niet beschadigt zijn. Er moet gekeken worden of het frame niet krom of gebarsten is. Daarnaast moet er gekeken worden of er geen slag in de wielen zit van de fiets en of al de spaken er nog inzitten. Als laatste moet er gekeken worden of de fiets nog goed kan schakelen en of de tandwielen waar de ketting overheen gaat nog goed is. Tandwielen zijn namelijk een dure aankoop. Al met al, let goed op wanneer je een tweedehands stadsfiets koopt en maak een proefrit!

Reageren is niet mogelijk.