Direct Geslaagd en de maximumsnelheid in Nederland Direct Geslaagd en de maximumsnelheid in Nederland

Direct Geslaagd en de maximumsnelheid in Nederland

Als u de auto pakt wilt u het liefst zo rap mogelijk doorrijden. Het is echter niet altijd helemaal duidelijk hoe hard u mag rijden op een bepaalde weg. Moet u voor uw theorie-examen weten welke maximumsnelheden er in Nederland zijn? Dan bent u bij dit artikel aan het juiste adres. Wij zetten het in dit artikel namelijk op  een rijtje. Voor de andere theorie raden wij de diensten van Direct Geslaagd aan. Op de website van onze rijschool kunt u het aanbod aan theorie cursussen bekijken. Door naar regels!

Hoezo een maximumsnelheid?

De maximumsnelheid is de hoogste snelheid die is toegestaan op een wegvak. Je leert er meer over bij Rijschool Uniek Leiden. Deze wordt aangegeven door middel van verkeersbord met een getal in een rode cirkel. Naast deze specifiek aangegeven snelheden bevat elk soort weg een algemene maximumsnelheid. Vaak is de reden van deze maximumsnelheid de veiligheid maar er zijn nog meer redenen denkbaar. Zo is er op een aantal wegen een limiet ingesteld voor besparing van het milieu of geluidsoverlast.

Dit zijn de snelheden

In Nederland zijn een aantal maximumsnelheden als standaard doorgevoerd. Deze snelheden gelden op bepaalde typen wegen, ondanks dat er wat anders wordt aangegeven. Dit zijn de volgende snelheden. 

Woonerf: 15km/uur

Bebouwde kom: 50km/uur

Buiten de bebouwde kom: 80km/uur

De autoweg: 100km/uur

De snelweg: 130km/uur

De maximumsnelheid van 130km/uur is redelijk recent ingevoerd. Vroeger gelde op deze wegen een maximumsnelheid van 120km/uur. Het streven van de overheid is dat er op uiteindelijk 77% van snelwegen een limiet van 130km/uur geldt.

Theorie behalen?

Bent u momenteel bezig met het behalen van het uw rijbewijs? Dan is het natuurlijk van belang dat u zo snel mogelijk uw auto theorie behaald. Dit doet u gelukkig super eenvoudig met behulp van de cursussen van Direct Geslaagd. Binnen een dag weet u alles voor het behalen van uw theorie-examen! Super gemakkelijk en goedkoop.

Reageren is niet mogelijk.