Rotterdams Tandheelkundig Centrum en tips tijdens het poetsen van de tanden Rotterdams Tandheelkundig Centrum en tips tijdens het poetsen van de tanden

Rotterdams Tandheelkundig Centrum en tips tijdens het poetsen van de tanden

De meeste mensen zijn het gewend om minimaal 2 maal per dag de tanden te poetsen. Dit is al een goede stap in de juiste richting, maar poetst u wel zorgvuldig en met de juiste methode? In dit artikel leggen wij u een aantal tips voor die het verzorgen van de mond nog makkelijker maken. Heeft u toch problemen aan het gebit? Geen probleem! U kunt hiervoor namelijk terecht bij het Rotterdams Tandheelkundig Centrum. Bij het Rotterdams Tandheelkundig Centrum kunt u voor alle behandelingen van algemene tandheelkunde tot aan specialistische behandelingen.

Besteed ook aandacht aan uw tandvlees

Bij het poetsen is het van belang om genoeg aandacht te besteden aan het tandvlees. Bij uw poetsroutine moet u vooral aandacht besteden aan de overgang tussen het tandvlees en de tanden. U kunt te plak op uw tanden verwijderen door de haren van de tandenborstel zachtjes over deze overgang te plaatsen. Doe dit door de borstel op een hoek van 45 graden te zetten op deze plek. Zo voorkomt u vervelende problemen aan het tandvlees.

Elektrisch poetsen in nog beter!

Het poetsen met de elektrische tandenborstel zal de tanden niet perse beter reinigen maar het maakt het wel een stuk makkelijker. Doordat de elektrische tandenborstel de bewegingen voor u maakt zal u zich meer kunnen focussen op de plaatsing van de borstelkop. Daarnaast zijn elektrische tandenborstels makkelijker in strakke hoeken te manoeuvreren.

Zorg extra goed voor implantaten

Het is bij het poetsen extra belangrijk te letten op uw implantaten als u deze heeft. Het tandvlees rondom de implantaten zijn namelijk extra kwetsbaar voor ontstekingen.  Als het kaakbot ontstoken raakt zal de implantaat verloren gaan. Deze implantaten zijn erg kostbaar dus voorkom dit ten alle tijden door uw tanden goed schoon te maken. Een regelmatig bezoek aan de mondhygiëniste helpt hierbij.

Reageren is niet mogelijk.