Zo bespaar je op de kosten van je autoverzekering op basis van jouw auto Zo bespaar je op de kosten van je autoverzekering op basis van jouw auto

Het hebben van een autoverzekering is een verstandige keuze, maar het kan ook behoorlijk duur worden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om geld te besparen op de premies van je autoverzekering. Een van de manieren om te besparen is door rekening te houden met het type auto dat je hebt. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je op basis van jouw auto kunt besparen op de kosten van een autoverzekering.

Kies de juiste dekking voor jouw auto

Een van de eerste dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een autoverzekering is het type dekking dat je nodig hebt. In Nederland zijn er drie verschillende soorten dekkingen: WA, WA+ en Allrisk. WA is de meest basale vorm van dekking en de goedkoopste autoverzekering. WA+ vergoedt naast schade aan anderen ook schade aan je eigen auto, bijvoorbeeld bij diefstal of stormschade. Allrisk dekking, de duurste, vergoedt ook schade die je zelf veroorzaakt. Als je een nieuwe of dure auto hebt, kan het verstandig zijn om voor Allrisk te kiezen.

Vergelijk verschillende verzekeraars

Een andere manier om de kosten van een autoverzekering laag te houden, is door verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Online zijn er diverse vergelijkingssites waar je dit gemakkelijk kunt doen door je gegevens in te vullen. Hierdoor krijg je snel een overzicht van de verschillende premies en dekkingen. Kies echter niet alleen op basis van de prijs. Kijk ook naar de kwaliteit van de verzekeraar, de klanttevredenheid en de voorwaarden van de polis.

Houd rekening met de dagwaarde van je auto

De dagwaarde van je auto is het bedrag waarvoor jouw auto op dit moment verkocht kan worden. Als je een auto hebt die weinig waard is, kan het verstandig zijn om te kiezen voor een goedkope WA-dekking. Je betaalt dan minder premie en mocht er toch iets gebeuren, krijg je meestal niet meer terug dan de dagwaarde van je auto. Bij een auto die meer waard is, kan het verstandig zijn om te kiezen voor een Allrisk dekking. Dit omdat je dan de waarde van je auto vergoed krijgt als er iets met je auto gebeurt.

Let op het aantal schadevrije jaren

Een andere factor die invloed heeft op de premie van je autoverzekering, is het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Elk jaar dat je geen schade claimt bij je verzekeraar, zoals Unive, krijg je een schadevrij jaar. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt op je premie. Het kan dus lonen om geen kleine schades bij je verzekeraar te claimen en deze zelf te betalen. Op die manier kan je de korting op je premie behouden.

Reageren is niet mogelijk.