Hoe leer je de taal van de weg spreken? Hoe leer je de taal van de weg spreken?

Hoe leer je de taal van de weg spreken?

Er zijn diverse verkeersborden, verkeerslichten, pijlen, haaientanden en noem het maar op om het verkeer te leiden. Echter is er ook een fenomeen waar je zelf moet bepalen wat je doet en moet anticiperen op onverwachte situaties. Voor de mensen met een talenknobbel is het makkelijker om dit te leren spreken dat voor andere. We hebben het namelijk over de taal van de weg. Hoe leer jij de taal van de weg spreken? En wat gebeurt er op het moment dat je de taal van de weg niet spreekt? Je leest het hieronder!

Wat mensen die de taal niet spreken doen

Wanneer je te maken hebt met weggebruikers die de taal van de weg niet spreken, zie je een aantal fouten veel voorkomen:

  • Er wordt verkeerd voorgesorteerd bij meerdere rijstroken.
  • Er wordt per ongeluk van rijstrook gewisseld in de bocht.
  • Bochten worden verkeerd ingeschat.

Maar hoe moet het dan wel?

Gelukkig zijn we bij Rijschool Uniek uit Leiden echte taalvirtuozen, die jou perfect de taal van de weg leren spreken. Door deze tips te volgen, leer jij hoe je WEL de taal van de weg leert spreken.

  • Kijk goed naar de rijstroken om je heen en kijk waar de auto naast jou heen gaat/heen mag. Hier kun je jouw koers vervolgens op aanpassen.
  • Let er bij het afslaan op hoeveel rijstroken er nog meer dezelfde kan op gaan als jij en bepaal hiermee ook de keuze van jouw rijstrook.
  • Wanneer je met meerdere rijstroken te maken hebt, probeer er dan altijd voor te zorgen dat je vlak voor of vlak na de bocht in dezelfde rijstrook blijft rijden. Ben je voor de bocht op de meest linker rijstrook gaan staan, volg de bocht dan ook op deze rijstrook.
  • Staar je niet blind op de adviessnelheidsborden, maar kijk ook goed om je heen. Let op bochtschilden, remsporen en andere tekenen die op een wisselende snelheid wijzen en kijk ook verder de bocht door.
Reageren is niet mogelijk.