Zwembad aangeschaft, en nu? Zwembad aangeschaft, en nu?

Zwembad aangeschaft, en nu?

U hebt een zwembad aangeschaft, maar wat nu? Het aan laten leggen van een zwembad of zwemspa kan een behoorlijke onderneming zijn. Uw tuin wordt voor een groot gedeelte verbouwd waarbij u ook nog eens rekening moet houden met allerlei extra aandachtspunten.

Onderhoudscontract bij installatiebedrijf

Het belangrijkste dat u zonder moeite meteen kunt doen is het goed in de gaten houden van het onderhoudscontract bij het installatiebedrijf. Hierin staat wanneer u een monteur kunt laten langskomen voor de reguliere controle. Mocht hierbij sprake zijn van onderhoud wordt dit in de meeste gevallen vergoed.

Ook heeft u hierbij een garantie. Mogelijke defecten kunnen hiermee kosteloos worden gerepareerd indien u dus beschikt over het geldige bewijs dat het onder de garantie valt.

Goede voorbereiding bespaart kosten

Een goede voorbereiding bespaart kosten op de lange duur. Zo doet u er bijvoorbeeld goed aan om een zeil over het bad te trekken op het moment dat u het niet meer voor een lange tijd zal gebruiken. Dit is om te voorkomen dat er veel water verdampt terwijl het open en bloot ligt.

Ook het correct instellen van de warmtepomp en centrale verwarming kan kosten besparen. U kunt er veel op vooruitgaan om over te stappen van een elektrische verwarmingseenheid naar een moderne warmtepomp. Bovendien worden warmtepompen tegenwoordig aantrekkelijk gemaakt om aan te schaffen.

Regelmatig controleren

Het regelmatig controleren van de waterkwaliteit is belangrijk. Hiermee kunt u snel iets laten repareren voordat het een grotere reparatie wordt. Wanneer u ziet dat de verwarmingselementen het niet meer goed doen moet u er bijtijds bij zijn.

Dit geldt ook voor de verlichting, de stromingspompen (jetstreams) en de apparatuur die ervoor zorgt dat het water het juiste zout- en Chloorgehalte heeft.

Reageren is niet mogelijk.