Zo style jij je woonaccessoires Zo style jij je woonaccessoires

Zo style jij je woonaccessoires

De styling van woonaccessoires is soms lastiger dan gedacht. Items kunnen op zichzelf hartstikke mooi zijn, maar uiteindelijk moet ook alles bij elkaar passen. Wanneer dit niet zo is, geeft het al snel een rommelig gezicht. Dat is natuurlijk absoluut niet wat je wilt. Dit artikel geeft je enkele tips om je interieur zo goed mogelijk te stylen.

Wat past bij elkaar

De eerste tip is om verschillende items te gaan clusteren. Hierbij kijk je naar welke items leuk bij elkaar staan, en welke wat minder. De items die goed bij elkaar passen, zet je samen op een bepaald plekje in huis. Je hoeft natuurlijk niet overal wat neer te zetten. Het bewust leeglaten van sommige plekken geeft een rustige en ontspannen sfeer aan je kamer.

Mix groot en klein

Het is leuk om grote en wat kleinere producten met elkaar te combineren. Dit zorgt voor wat spanning in je interieur en breekt het een beetje. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen waarin je kunt combineren, denk hierbij aan dingen als vorm. Combineer bijvoorbeeld eens wat hoekig producten met iets ronds. Het geeft je kamer gelijk een heel ander gezicht. Hang tussen alle vierkante, mooie schilderijen bijvoorbeeld eens een ronde spiegel.

Materiaal en kleur

Iets wat ook leuk is om mee te spelen, is het materiaal en de kleur van producten. Om eenheid te creëren kun je bijvoorbeeld kiezen voor producten die allemaal andere tinten van dezelfde kleur hebben. Wanneer je wat meer leven wilt creëren kun je ook voor twee kleuren kiezen. Wanneer je meer dan twee kleuren kiest, heb je al snel de kans dat het te druk wordt. Je kunt het ook wat spannender maken door te spelen met verschillende soorten materiaal. Mix bijvoorbeeld eens marmer met hout of messing. Zo krijgt jouw interieur gelijk een heel andere uitstraling.

Reageren is niet mogelijk.