Soorten warmtepomp Soorten warmtepomp

Er zijn diverse soorten warmtepomp op de markt verkrijgbaar. Zo zijn de soorten warmtepomp die men op onze website vindt uiterst divers. Er zijn er die direct op de CV zijn aan te sluiten en er zijn erbij die een hybride versie zijn tussen een boiler en een warmtepomp. Bovendien zijn de installatie methoden ook erg variërend. In de meeste gevallen bepaalt dat overigens ook de prijs van het apparaat.

Wilt u dus een goede deal dan is het verstandig dat u eerst begrijpt wat elk pompsysteem inhoudt en wat het doet. Zo zijn er pompen die uitsluitend gebruikmaken van lucht. Er zijn er die een koppeling maken tussen lucht en water. En zo zijn er die enkel met grondwater werken. En er zijn er die met aardwarmte werken. Op die wijze zijn er verschillende methoden om hetzelfde resultaat aan te bieden en dat is een zuiniger energiesysteem. Voor de vele verscheidene soorten warmtepomp kan men op onze site terecht.

Warmtepomp installaties

De soorten warmtepomp installaties die er te vinden zijn zijn in de meeste gevallen bedoeld om de CV, de centrale verwarming, te ondersteunen met het op temperatuur houden van de leidingen. Daarbij kan een lucht-water warmtepomp bijvoorbeeld de energie uit de omgevingslucht afstaan aan het leidingwater waardoor dit bij normaal gebruik kan zorgen voor een uitstekende werking van de CV. Op een gelijke manier werkt ook de grond en water combinatie en de versie waarbij alleen vloeistof wordt gebruikt. In ieder geval zijn de basisprincipes van deze soorten warmtepomp installaties gelijk.

Kies de meest geschikte pomp

Lees u in en kies de meest geschikte soort warmtepomp voor uw woning. Deze zal over een verloop van enkele jaren de kosten terugverdienen en uiteindelijk rendabel zijn. Op die wijze kunt u dus een duurzaam stukje techniek uw huis in halen. Kies daarvoor uit één van de vele beschikbare soorten warmtepomp.

Reageren is niet mogelijk.