Hoe kies je de juiste soort warmtepomp voor jouw huis? Hoe kies je de juiste soort warmtepomp voor jouw huis?

Hoe kies je de juiste soort warmtepomp voor jouw huis?

Het kiezen van een nieuwe vorm van verwarming is vaak verwarrend en een lastige keuze. Het is namelijk afhankelijk van allerlei factoren waaronder de plaatsing van uw huis, het soort huis waar u in woont, de aanwezigheid van een oude verwarming, Ook de installatiekosten en het rendement van de nieuwe soort verwarming tellen mee. Door al deze criteria kan het lastig zijn de beste keuze te maken; vaak is er niet eens een objectief beste keuze maar is het afhankelijk van welke factoren u het meest belangrijk vindt. Hier onder een lijst van een aantal criteria die mee kunnen spelen bij het kiezen van de juiste verwarming voor uw huis.

Installatiekosten

Misschien wel de belangrijkste factor bij het kiezen van de juiste soort verwarming voor uw huis zijn de installatiekosten. Wat u niet kan betalen gaat er simpelweg niet komen, dat spreekt voor zich. Veel mensen willen kiezen voor een warmtepomp maar hebben het geld daar niet voor en dit is zonde. Toch is het een criteria dat soms weggecijferd kan worden door bijvoorbeeld subsidies van de overheid. Ook is het belangrijk om te bedenken dat een warmtepomp zichzelf over de loop van jaren altijd terugverdient. Dit geldt voor elke soort warmtepomp.

Aanwezigheid van een radiator

Als uw huis voorheen verwarmd werd met een radiator is het vaak verstandig te kiezen voor een warmtepomp die hier op past. Bijvoorbeeld een water/water warmtepomp. Helaas kan dit soms onmogelijk zijn door de soort woning. Woont u bijvoorbeeld in een flat, dan wordt het heel lastig (lees: onmogelijk) om een water/water warmtepomp te installeren. Hoewel het dus goed zou passen bij uw situatie kan het gewoon niet. Heeft u een alleenstaand huis? Dan is het vaak wel mogelijk. Hoewel de installatiekosten vaak hoog lijken verdient een dergelijk systeem zich door het rendement over verloop van tijd altijd terug.

Reageren is niet mogelijk.