GEP grijswatersysteem GEP grijswatersysteem

GEP grijswatersysteem

Men kan een GEP grijswatersysteem goed gebruiken indien men vaak doucht of van sanitair gebruik maakt. Een GEP grijswatersysteem kan helpen met het opvangen en bewerken van dergelijk water voor hergebruik. Het eindresultaat is schoon water dat voor wasmachines en toiletten gebruikt kan worden.

Verder worden grijswatersystemen weleens verward met regenwatersystemen. Het verschil is echter de afkomst van het water. Zo zal grijs water afkomstig zijn uit de douche, de wastafel, bad en dergelijken, terwijl regenwater voornamelijk van het dak komt. De behandeling voor elk van deze typen water zijn verschillend. Hieronder kan men lezen over hoe een GEP grijswatersysteem het opgevangen douche- en badwater klaarmaakt voor hergebruik.

Grijswatersystemen in werking

Hoe werkt nu een GEP grijswatersysteem. Ten eerste komt er water vanuit een wastafel, een bad of een douche in het putje of gootsteen terecht. Daarna wordt het afgevoerd naar een opvangtank. En aangezien het licht vervuild is, waar de naam van grijs water vandaan komt, zal het eerst biologisch gereinigd worden. Het grijswater wordt dan belucht, wat geheel door een computer bestuurd wordt. Bacteriën zorgen ervoor dat de organische verontreinigingen afgebouwd worden. Het gereinigde water wordt vervolgens naar het membraanfilter van het systeem gevoerd. Dan wordt het in een schoonwatertank opgeslagen waarna het, afhankelijk van de behoefte, doorgepompt kan worden naar de tweede waterleiding. Deze is aangesloten op urinoirs, toiletten, tuinkranen en wasmachines. Dat is wat grijswatersystemen in het algemeen behelzen.

Meer opties omtrent watersystemen

Het installeren van GEP grijswatersystemen is slecht één onderdeel waar men uit kan kiezen. Zo zijn er meer opties in watersystemen die een huishouding een stuk veiliger of duurzamer maken. Denk daarbij aan pompputten en breektanks die veel kunnen veranderen aan de kwaliteit van de waterhuishouding. Dat is een goede reden om er een aan te schaffen. Meer hierover kan men vinden op onze website over dergelijke technieken waaronder zich het grijswatersysteem zich bevindt.

Reageren is niet mogelijk.