Een speeltoestel in de tuin: onontbeerlijk voor elk kind Een speeltoestel in de tuin: onontbeerlijk voor elk kind

Speelhuisjes zijn er in vele kleuren, uitvoeringen, maten. Voor elk budget is er wel een speelhuisje te vinden. Ook voor elke tuin, groot of klein is een geschikt exemplaar uit te halen. Vaak willen ouders een speelhuisje dat bij het tuinontwerp en de algehele look van een tuin past. Denk daarom aan een model speelhuisje dat vele jaren in de tuin zal passen. Veel speelhuisjes zijn van hout, zodat je er qua stijl en kleurstelling mee kunt spelen. Als je voor een meer natuurlijke stijl wilt gaan, kun je zelfs de houten look behouden en onderhouden met beitsen en periodieke behandelingen.

Accessoires

Steeds meer ontwerpen en accessoires voor speelhuisjes worden gemaakt om het de kinderen zo leuk mogelijk te maken. Je kunt kiezen welk ontwerp je kinderen leuk zullen vinden, veilig in en rondom kunnen spelen en het meeste profijt van zullen hebben. Je hebt een grote keuze uit kunststof speelhuisjes, houten speelhuisjes, toren- en twee verdiepingen ontwerpen met tal van optionele extra’s zoals glijbanen en stapels accessoires om uit te kiezen. Je kunt het speelhuisje ook personaliseren door te kiezen voor piket omheiningen, muurkleuren, saloon- of staldeuren, en nog veel meer!

Ruimte voor creativiteit

Blijkbaar denken veel ouders dat het beter is om hun kinderen grotere en duurdere speelhuisjes te geven. Dat is niet altijd het geval. Het is belangrijker om in te schatten hoeveel plezier en leermomenten een kind uit een speelhuisje zal halen. De meeste kinderen kunnen bijvoorbeeld iets creƫren uit het niets. Zoals het bedenken van geweldige spelletjes. Ondanks het feit dat ze in een budgetvriendelijk speelhuisje zitten. Dit geeft ouders ook de kans om de creativiteit van kinderen aan te wakkeren door een kale houten structuur naar persoonlijke smaak en wens te versieren en te kleuren.

Maar sommige kinderen houden ook van actiever spel. Voor dit soort kleine kinderen kun je het beste kiezen voor een speelhuisje op palen, zodat er ook een glijbaan gekoppeld kan worden zodat de energie van de kinderen optimaal kan worden benut. Ook omdat ze door spel en plezier vermoeid raken. Bij het inrichten van je speelhuisje kom je met wat creativiteit al een heel eind!

Ga voor meer inspiratie naar deze website.

Reageren is niet mogelijk.