De tuin beveiligen met een looppoort De tuin beveiligen met een looppoort

De tuin beveiligen met een looppoort

Wil je niet dat onbevoegden zomaar je tuin binnen lopen maar wil je toch een doorgang creëren in je hekwerk of schutting? Ga dan voor een looppoort! Ga voor een looppoort van ijzer voor de meeste stevigheid of voor eentje van hout voor een warmere uitstraling. In dit artikel lees je alles over het beveiligen van je tuin met een looppoort.

De looppoort zelf

Een looppoort is eigenlijk niets meer dan een deur in jouw hekwerk of schutting. Deze deur kan gemaakt zijn van hout of verzinkt ijzer. Het ijzer is verzinkt zodat het beschermd is tegen roest. Wil je helemaal geen onderhoud meer hebben aan een ijzeren looppoort dan kan je deze ook laten coaten. Veel metalen looppoorten wordt op maat gemaakt en kunnen dus naar wens worden aangepast. Als je gaat voor een houten poort dan kan je kiezen voor hardhout of geïmpregneerd hout. Hardhout heeft het voordeel dat je het onbehandeld kan laten en dat het meer dan 25 jaar mee gaat. Daar staat tegenover dat het wel een stuk duurder is dan geïmpregneerd hout. De keuze hangt af van je budget en smaak.

Beveiliging van een tuin

Een hekwerk om je tuin zal ervoor zorgen dat onbevoegden niet zo makkelijk je tuin in kunnen komen. Vaak is het wel handig om een doorgang te hebben omdat je er bijvoorbeeld uit moet kunnen met een fiets. Hiervoor zijn looppoorten. Als je bijvoorbeeld een sierhekwerk rond je tuin hebt kan je ook een sierpoort laten maken die past bij je hek. Hierdoor valt de poort een stuk minder op maar heb je toch een doorgang.

Wil je extra beveiliging dan kan je ervoor kiezen om een puntenkam op de poort te laten monteren of een ontwerp nemen met scherpe sierpunten bovenop. Daarnaast beschikken de meeste poorten of een cilinderslot zodat je de deur altijd op slot kan doen.

Reageren is niet mogelijk.