De juiste beveiligingscamera voor uw woning De juiste beveiligingscamera voor uw woning

De juiste beveiligingscamera voor uw woning

Het kan lastig zijn tussen alle mogelijkheden een goede beveiligingscamera te vinden. Zo zijn er talloze verschillende mogelijkheden voor het installeren van een beveiligingscamera. Er zijn binnen en buiten camera’s, er zijn camera’s met een stuk hogere beeldkwaliteit dan anderen en camera’s met een veel slechter beeld dan anderen. Maar hoe kiest u eigenlijk de juiste camera uit? Hieronder bespreken we wat criteria die u kunt gebruiken voor het kiezen van de juiste camera voor uw woning.

Draadloos of niet?

Het eerste criterium waar u de keuze op kan baseren is het al dan niet nodig hebben van een draadloos systeem. Draadloze systemen kunnen een grotere afstand overbruggen dan traditionele systemen met draad, maar een nadeel is dat ze vaak ook een stukje duurder zijn. Echter, tegenover deze prijs staat ook het feit dat u veel minder onderhoud hoeft uit te voeren aan de draadloze camera. Camerasystemen met draad hebben vaak het probleem dat de draden kapotgaan en dan vervangen moeten worden, bij camera’s zonder draad kan dit uiteraard niet gebeuren.

De beeldkwaliteit

Afhankelijk van hoe groot uw woning is kan het nodig zijn om ene hele hoge beeldkwaliteit te hebben. Als uw woning grote ruimtes heeft die u wilt beveiligen heeft u een hogere beeldkwaliteit nodig dan wanneer de ruimtes klein zijn. U wilt namelijk natuurlijk een haarscherp beeld, als u niet kan zien wat er zich afspeelt in uw ruimtes heeft het ook geen zin om camera’s te installeren.

Nachtzicht

Een derde vraag die u zichzelf kan stellen bij het kiezen van de juiste camera is het al dan niet nodig hebben van nachtzicht. Wanneer u alleen in huis camera’s op wilt hangen is dit misschien minder nodig, tenzij uw lichten handmatig werken en niet op sensor. Maar zeker wanneer u ook buitenruimtes wil beveiligen is het handig om een camera met nachtzicht te kiezen.

Reageren is niet mogelijk.