Werken in de luchtvaart: wat komt erbij kijken? Werken in de luchtvaart: wat komt erbij kijken?

Werken in de luchtvaart: wat komt erbij kijken?

Vliegtuig

Werken in de luchtvaartindustrie kan uitdagend en lonend tegelijk zijn. Als je geïnteresseerd bent in dit type carrière, vraag je je misschien af wat er nodig is om als vliegenier te werken. Luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, onderhoudsbedrijven en andere bedrijven die verband houden met de luchtvaart vereisen werknemers met een verscheidenheid aan vaardigheden.

Werken als vliegenier omvat veel verschillende taken die cruciaal zijn voor veilige vluchten. Je hebt ook een specifieke opleiding en training nodig voordat je als vliegenier aan de slag kunt. Snel aan de slag? Een recruiter helpt je aan de slag. Lees verder voor meer informatie over wat er nodig is om te werken als vliegenier in de luchtvaartindustrie.

Wat is er nodig om als vliegenier te werken?

Om commercieel piloot te worden en passagiers en vracht door de lucht te vliegen, heb je een vliegbrevet nodig. In de meeste landen, waaronder de Verenigde Staten, is de belangrijkste eis voor een vliegbrevet een middelbare schooldiploma of een hoger opleidingsniveau. Om verkeersvlieger te worden, moet je enkele jaren een opleiding volgen aan een vliegschool door cursussen luchtvaarttheorie en vliegtraining te volgen.

Je moet ook minstens 18 jaar oud zijn, verschillende medische examens afleggen en de nodige vlieguren maken. Andere soorten piloten zijn gespecialiseerd in het vliegen van helikopters of vliegtuigen. Helikopterpiloten werken vaak bij medische hulpdiensten en maken meer uren dan commerciële piloten. Verkeersvliegers vliegen meestal met grote vliegtuigen op intercontinentale routes, zoals van New York City naar Tokio. Als je je vliegbrevet hebt, kun je solliciteren naar een baan als piloot. Je kunt ook instructeur worden en met nieuwe piloten werken om hen te helpen vlieguren te maken.

Opleiding en certificeringseisen

De meeste luchtvaartmaatschappijen zoals KLM eisen dat je een bachelordiploma hebt in eender welke discipline, samen met enkele jaren werkervaring. Vliegscholen en vliegtuigfabrikanten die vliegtuigen produceren geven vaak de voorkeur aan kandidaten met een diploma in de luchtvaart of techniek. Voor piloten is ook enkele jaren werkervaring nodig voordat ze kunnen solliciteren naar een baan als piloot bij een luchtvaartmaatschappij.

Voor andere banen in de luchtvaart, zoals luchtverkeersleiding en luchthavenactiviteiten, zijn een universitair diploma en enkele jaren werkervaring meestal voldoende om een baan te krijgen. Onderhoudsmedewerkers moeten een diploma van de middelbare school en enkele jaren werkervaring hebben, terwijl technici een universitair of bachelordiploma nodig hebben.

Licenties en certificaten voor het werken in de luchtvaart

Veel werkgevers eisen dat hun werknemers een vergunning voor piloot of luchtverkeersleider hebben. Luchtvaartmaatschappijen eisen vaak dat hun piloten bepaalde licenties en certificeringen hebben. De meeste banen in de luchtvaart vereisen dat werknemers een blanco strafblad hebben en om de twee jaar een medisch onderzoek ondergaan.

Verdienmogelijkheden voor werken in de luchtvaart

Werknemers in de luchtvaart verdienen een breed scala aan salarissen. Het soort baan en het bedrijf waarvoor je werkt bepalen in grote mate jouw salaris. Werknemers in onderhoud en reparatie van vliegtuigen verdienen een uurloon tussen $13 en $49 per uur, met een gemiddeld jaarsalaris van $42.000. Luchtverkeersleiders verdienen een uurloon tussen $23 en $79 per uur, met een gemiddeld jaarsalaris van $102.000. Luchtvaartmanagers, zoals directeuren van luchtvaartmaatschappijen of programmadirecteuren, verdienen een salaris tussen $64.000 en $134.000 per jaar. Andere luchtvaartmanagers verdienen een jaarsalaris tussen $77.000 en $149.000.

Werken in de luchtvaart: uitdagend en lonend

Werken in de luchtvaart kan een uitdagende en lonende carrière zijn. Als je geïnteresseerd bent in dit soort werk, moet je een diploma in een relevant vakgebied halen en de nodige opleiding afronden voordat je als vliegenier aan de slag kunt. Om als vliegenier te werken, heb je een vliegbrevet en een diploma nodig. Je moet ook een opleiding volgen en verschillende medische examens afleggen, waaronder een drugstest. Ten slotte moet je een baan in de luchtvaart vinden en je taken zo goed mogelijk uitvoeren.

Reageren is niet mogelijk.