Waarom is het handig om je scooterrijbewijs te halen? Waarom is het handig om je scooterrijbewijs te halen?

Ben je het zat om steeds met tegenwind naar werk of school te fietsen? Of wil je niet langer meer afhankelijk zijn van het openbaar vervoer? Dan is een scooter de ideale oplossing. Vooral als je nog jong bent is het slim om te investeren in een scooterrijbewijs, ook als je wilt sparen voor je autorijbewijs. In dit artikel wordt verder uitgelegd waarom het handig is om je scooterrijbewijs te halen.

Goede investering

Veel jongeren kiezen ervoor om door te sparen. Toch is het verstandig om eens goed na te denken om toch je scooterrijbewijs eerst te halen. Het 2e grote voordeel is namelijk dat een scooter veel voordeliger is dan een auto. Op jonge leeftijd is het behalen van je auto rijbewijs een grote investering. Een scooter is goedkoper met het behalen van je rijbewijs, onderhoud en tanken, eigenlijk met alles. Je bent voor je rijbewijs maar 350 euro kwijt en een scooter kan je voor 1200 euro nieuw aanschaffen. Met een auto ben je dit al bij elkaar kwijt voor alleen je rijbewijs. Er zijn veel verschillende soorten scooters en voor iedereen is er eentje die perfect bij je past. Een breed assortiment vind je bij Bromfietscentrum Noordwijk.

Eigen vervoer vanaf 16 jaar

Ten tweede is het ook prettig dat je op zeer jonge leeftijd al scooter mag rijden. Op 15,5 jarige leeftijd kan je beginnen met je theorie en op je 16e mag je dan al afrijden. Zo kan je op jonge leeftijd al onafhankelijk zijn van andere vervoersmiddelen. Ideaal als je naar school moet elke dag. Door vroeg te beginnen heb je ook nog genoeg tijd om te sparen voor je autorijbewijs als je dit van plan bent. 

Altijd op tijd 

Een van de belangrijkste voordelen van een scooter is dat je nooit meer te laat hoeft te komen. Veel jongeren moeten elke dag naar school of naar werk en dan is een scooter dus ideaal. Je hoeft nooit meer te wachten op de bus of de trein, waardoor je nooit risico loopt op vertraging. Daarnaast hoef je nooit meer met slecht weer bij de bushalte of op het station te wachten. Dit bespaart je een hoop tijd en kan je misschien zelfs wat langer in bed blijven liggen. Je zal ook nooit in de file komen te staan. Als je met de auto gaat zal je hier vaak last van hebben als je in de spitsuren rijdt.

Reageren is niet mogelijk.