Technisch verschil van E-scooters Technisch verschil van E-scooters

Op de autowegen zijn al vele elektrische auto’s te vinden die sinds enkele jaren massaal op de markt verkrijgbaar zijn. De elektrische scooter is de afgelopen jaren ook gestegen in populariteit. De overheid probeert de aanschaf van elektrische voertuigen te stimuleren en benzinemotors te demotiveren. Wegens de CO2 doelstellingen wilt de overheid dat de aankoop van benzine scooters is stopgezet. De overheid motiveert door het leveren van subsidies op de aanschaf van elektrische voertuigen en door sommige steden en gebieden te veranderen in milieuzones. Ook wordt het steeds aantrekkelijker om een elektrische voertuig te kopen door de technische ontwikkelingen. Door deze ontwikkelingen worden de voertuigen betaalbaar gemaakt. Maar wat is het technische verschil van de elektrische scooter in verhouding tot de benzine scooter?

De motor

Benzine scooters rijden op benzine en elektrische scooters halen de kracht uit de elektriciteit van de accu. Dit heeft veel gevolgen op de technische aspect van de scooter. Een groot voordeel is dat elektriciteit goedkoper is dan benzine en minder schadelijk is voor het milieu. De accu opladen met elektriciteit brengt ook gemak met zich mee doordat dit gewoon gedaan kan worden met de stopcontacten die overal te vinden zijn.

Geluidsvervuiling

Er zal minder geluidsvervuiling zijn op straat doordat de elektrische scooter zijn vermogen haalt uit de accu. Er zijn geen trillingen die het traditionele benzine motorblok wel heeft en er komt geen geluid uit de uitlaat.

Vermogen

De verwachting zal wellicht anders zijn, maar over het algemeen zijn elektrische scooters eerder op topsnelheid dan de benzine scooters.

Betrouwbaarheid

In de winter hebben benzine scooters wel eens de neiging om lastig of zelfs helemaal niet te starten. Dit geldt niet voor de elektrische scooters. Doordat de elektrische motor minder bewegende onderdelen heeft die geolied moeten worden is de kans ook kleiner dat je ergens stil komt te staan door technische mankementen.

Minpunten E-scooters

De E-scooters zijn afhankelijk van de capaciteit en type van de accu’s. Toch is de maximale afstand die de E-scooter kan rijden op volle laadvermogen minder dan die van een scooter. Het volledig opladen van de accu duurt 4 tot 6 uur. Er zijn wel snel-opladers verkrijgbaar, maar is niet even snel als tanken bij de benzinepomp. Daarnaast gaat de accu ongeveer 2000 oplaadbeurten mee. Dit staat gelijk aan ongeveer 200.000 kilometer. Het vervangen van de oplader kan nogal prijzig zijn.

Onze tip

Kies bij de aankoop voor de lithium accu. Doordat de accu minder snel leeg gaat, sneller is op te laden zorgt dit voor gemak. Doordat hij minder snel leeg gaat hoeft het ook minder snel opgeladen worden en gaat de accu langer mee.

Reageren is niet mogelijk.