Scooter kopen in 2020 Scooter kopen in 2020

Ben je van plan een scooter te gaan kopen? Lees dan eerst een paar tips zoals in dit artikel. Er komt meer bij kijken dan sommige denken en als je het slim doet kan je ook nog eens veel geld besparen.

Gebruikswijze

Kijk als eerste eens naar de reden dat je een scooter gaat kopen. Is de scooter voor jou dagelijks belangrijk om van A naar B te komen? Of wil je misschien een scooter om in het weekend te kunnen gebruiken of bij mooi weer? Dit is erg belangrijk om jezelf af te vragen. Als je van plan bent om de scooter vaak te gebruiken dan raden wij je aan om een A-merk te kiezen. Een betrouwbaar merk van goede kwaliteit. Hier betaal je misschien wat meer voor maar is voor langere termijn wel beter. Als je hem niet zo vaak gaat gebruiken is een B-merk ook prima als scooter. 

Elektrische scooter of op benzine

Kijk als tweede eens welke soort brandstof je gaat gebruiken. De meeste mensen staan hier niet bij stil omdat de elektrische scooter nog wat onbekend is, relatief gezien. De elektrische scooter, zoals de Ecooter E1, maakt echter een enorme opmars. Ze worden steeds populairder. We raden de Ecooter aan als je van plan bent om afstanden te rijden van onder de 40 kilometer. De Ecooter is namelijk veel goedkoper dan benzine als je kijkt naar onderhoud en tanken. Met benzine betaal je ongeveer 10 euro voor 200 kilometer en met een Ecooter maar 1,50.

Scooter onderhoud

De laatste tip die we je voor nu mee willen geven is om rekening te houden met onderhoud. Dit kan soms veel kosten met zich meebrengen. Het is daarom verstandig om je scooter regelmatig te laten checken op alles om onverwachte kosten te voorkomen. Bij een A-merk zal onderhoud wat duurder zijn dan bij B-merken natuurlijk. Met een Ecooter ben je weer het goedkoopste uit. Deze heeft bijna geen onderhoud nodig. Daarnaast betaal je ook bijna niks voor de brandstof omdat je deze thuis kan opladen.

Reageren is niet mogelijk.