Hoe onderhoud ik mijn hybride fiets? Hoe onderhoud ik mijn hybride fiets?

Hoe onderhoud ik mijn hybride fiets?

Wanneer je een hybride fiets hebt aangeschaft wil je deze kosten wat het kost netjes houden. Het is namelijk zo dat wanneer je een fiets goed onderhoudt, deze langer meegaat. Door een minimale inspanning van af en toe de fiets te onderhouden, zul je hierdoor langer profijt hebben van de fiets. Dit artikel is daarom ook geschreven om toe te lichten hoe je het best de hybride fiets kunt onderhouden.

Waarom?

Wanneer je een hybride fiets koopt wil je dat deze zo lang mogelijk mee gaat. Dit kan alleen bereikt worden door de fiets goed te onderhouden. Voor veel mensen is dit een minder leuke klus, maar hierdoor haal je het meeste uit je fiets. Het zijn over het algemeen korte werkzaamheden die vallen onder het onderhouden van de fiets. In de volgende alinea’s tips om de hybride fiets te onderhouden.

Schoonmaken

Een van de makkelijkste manieren van onderhoud is het schoonmaken van de hybride fiets na elke fietstocht. Dit kan door middel van een borstel en warm water met een fiets reiniger. Een tip is om een harde straal te gebruiken zodat al het zand overal tussenuit gaat. Het is belangrijk om na het schoonmaken de fiets goed te laten drogen.

Smeren van de ketting

Nadat je de fiets schoon hebt gemaakt en de hybride fiets droog is kan je de ketting smeren. Het is handig om ervoor te zorgen dat wanneer je de ketting insmeert dat het achterwiel van de grond is. Zo kun je naar voren trappen, zodat het smeersel goed verdeelt wordt. Voordat dit gedaan kan worden moet de ketting ontvet worden.

 

Kabels smeren

Na het smeren van de ketting van de hybride fiets kan je de kabels van de remmen en versnellingen insmeren. Dit kan gedaan worden door een speciale spray. Wanneer de kabels worden ingesmeerd kunnen gelijk de remmen goed worden afgesteld.

Reageren is niet mogelijk.