Het motor theorie examen Het motor theorie examen

Het motor theorie examen

Voordat je het motorrijbewijs kan halen moet je het examen voor de motor theorie halen. Dit motor theorie examen wordt afgenomen door en bij het CBR. Tijdens dit examen wordt er getoetst of je theorie kent en beheerst waardoor je zou mogen motorrijden. Uit cijfers van het CBR blijkt dat iets meer dan de helft, ruim 54%, in een keer slaagt. In dit artikel lees je alles over het motor theorie examen.

Voor het motor theorie examen

Het eerste wat je moet doen is het motor theorie examen aanvragen bij het CBR. Je kan kiezen voor een klassikaal of individueel theorie examen. Voor praktijk ervaring kan je terecht bij Rijschool Uniek. Het individuele examen is voor mensen met bijvoorbeeld faalangst of autisme en brengt extra kosten met zich mee. Het is verstandig om voor het examen de motor theorie goed te leren en ook te oefenen door middel van oefenexamens. Tegenwoordig zijn er ook door heel Nederland cursussen die je de theorie in een dag leert. Dit is alleen niet voor iedereen weggelegd.

Tijdens het motor theorie examen

Als je naar het CBR gaat om je motor theorie examen te maken mag je twee dingen niet vergeten: een geldig identiteitsbewijs en je reserveringsnummer. Het identiteitsbewijs kan een identiteitskaart, paspoort, rijbewijs, reisdocument of verblijfsdocument zijn. Zonder een geldig identiteitsbewijs mag je geen examen afleggen. Het reserveringsnummer vind je in de mail van het CBR die je hebt gekregen ter bevestiging van je aanvraag. Naast het reserveringsnummer vind je hier ook andere praktische informatie in zoals de examendatum en tijd en het adres waar het CBR zit.

Na het motor theorie examen

Als je klaar bent met je motor theorie examen krijg je direct de uitslag in beeld door middel van een duim, duim omhoog betekent logischerwijs geslaagd en duim naar benden gezakt. Wanneer je gezakt bent krijg je te zien hoeveel vragen je niet, fout of te laat hebt beantwoord. Ook kan je je fouten inzien zodat je weet wat je voor de volgende keer extra moet leren. Als je bent geslaagd voor je motor theorie blijft dit 18 maanden geldig. Binnen deze 18 maanden moet je het praktijk examen volbrengen, anders dien je het theorie examen opnieuw te maken.

Reageren is niet mogelijk.