Direct Geslaagd leert je de betekenis van die lampjes op het dashboard Direct Geslaagd leert je de betekenis van die lampjes op het dashboard

Direct Geslaagd leert je de betekenis van die lampjes op het dashboard

Zijn de vele lampjes in het dashboard van de auto u wel eens opgevallen? Dat is een goed teken. Toch weten veel mensen niet wat de lampjes in het dashboard allemaal betekenen! Met een cursus van Direct Geslaagd bent u verzekerd dat u deze feitjes allemaal kent! U heeft deze kennis namelijk nodig om te slagen voor uw rijbewijs! Op https://directgeslaagd.com/ kunt u zich direct inschrijven voor een van de cursussen! In dit artikel helpen wij u alvast op weg met een aantal feitjes over de theorie!

De lampjes 

De lampjes die zijn gemonteerd in het dashboard zijn bij elk type auto hetzelfde. Zo weet de bestuurder te allen tijde wat er aan de hand is. Het kan namelijk best gevaarlijk of schadelijk zijn voor de auto om met bepaalde brandende lampjes door te rijden. Bij een rood brandend lampje moet u stoppen met rijden, u kunt dan contact opnemen met de garage of wegenwacht. Als het lampje oranje brandt kunt u nog wel doorrijden. Doe dit dan wel direct naar de garage!

Banden

Brandt er een lampje dat er uit ziet als een band? Dan bestaat de kans dat de bandenspanning niet mee goed genoeg. Het kan zelfs zo zijn dat u met een lekke band rijdt. In oudere auto’s heeft u dit lampje waarschijnlijk niet. Het systeem dat de bandenspanning controleer is namelijk pas verplicht sinds 2014.

Motor

Een lampje dat aangeeft dat er een probleem is met de motor moet u niet negeren! Controleer het peil van de koelvloeistof en motorolie in dit geval. Als het lampje knippert heeft u al helemaal een groot probleem. Zet de auto direct op een veilige plaats naast de weg en bel de wegenwacht of de garage!

Wij hopen u in dit artikel genoeg te hebben geïnformeerd over de lampjes die u vindt in het dashboard. Hopelijk bespaart u dit flink wat pech met de auto en kunt u gerust slagen voor het rijexamen!

Reageren is niet mogelijk.