Dit zijn de taken van de Amsterdamse VvE beheerder Dit zijn de taken van de Amsterdamse VvE beheerder

Dit zijn de taken van de Amsterdamse VvE beheerder

Een Verenging van eigenaren (VvE) is een orgaan dat zorgt voor het beheer en onderhoud aan het gebouw. De eigenaren van de ruimten in een dergelijk gebouw zijn lid van de VvE. Bent u toevallig op zoek naar een VvE beheerder? Dan bent u aan het juiste adres bij de Amsterdamse VvE beheerder. De Amsterdamse VvE beheerder is al meer dan 20 jaar actief in het vakgebied en heeft daarmee de expertise opgebouwd om de klant te kunnen helpen.  Kenmerkend voor deze VvE beheerder is dat deze maatwerk leveren en werken volgens snelle en persoonlijke communicatie in de klanten. Omdat sommige mensen nog niet helemaal goed weten wat een VvE beheerder nou precies doet zullen wij dat in dit artikel uitleggen

De splitsingsakte

Het is belangrijk om te weten uit welke onderdelen het VvE beheer is opgemaakt. Dit kunt u meestal vinden in de splitsingsakte van de VvE. De splitsingsakte is gebaseerd op een modelreglement. Het Vve beheer bestaat uit de vergadering (ALV), het bestuur en de kascommissie. In oude reglementen vindt u echter ook de administrateur. Dit is een ouderwetse benaming voor het bestuur en u kunt de term administrateur dan ook vervangen met de administrateur. En verder is er contact met overige partijen die bijvoorbeeld stedenbouwkundige maquettes maken en in het onderhoud voorzien.

Wat doet een VvE beheerder eigenlijk?

Bij het VvE beheer bepaald de vergadering welke taken er uitgevoerd moeten worden. De taken van de VvE beheerder staan daarom ook niet in de splitsingsakte. De VvE is dus geheel vrij in het bepalen van de taken maar doorgaans zien we dat hier wel een vaste structuur in valt te ontdekken. Men maakt hierbij vaak onderscheid tussen het financiële en technische beheer. Onder het financiële beheer kunnen we het doen van de administratie en de incasso van de servicekosten scharen. Het regelen van onderhoud aan de gebouwen wordt onder het technisch beheer gerekend. Vaak moeten ook de verzekeringen worden geregeld door de VvE beheerder.

Reageren is niet mogelijk.