Zo zijn Koga fietsen populair geworden in Nederland Zo zijn Koga fietsen populair geworden in Nederland

Zo zijn Koga fietsen populair geworden in Nederland

In Nederland zijn er meer fietsen als mensen. Het straatbeeld is tegenwoordig overspoeld met deze trouwe tweewieler. Maar hoe komt het eigenlijk dat de fiets zo populair is in Nederland? In dit artikel leggen wij dit aan u uit! Bent u toevallig geïnteresseerd in een van de Koga fietsen? Koga Fietsen staan bekend om de uitmuntende kwaliteit en mooie strakke designs! Deze fietsen kunt u gemakkelijk bestellen op de website van Atlas Fietsen.

De geschiedenis van de fiets

De eerste fiets werd ongeveer 200 jaar geleden gebouwd door Karls von Drais. Deze eerste fiets was een loopfiets waarbij er geen trappers op de fiets zaten en een houten balk werd gebruikt als zitvlak. Andere uitvinders gingen al snel met dit concept aan de haal. De heer Dennis Johnson maakte  een versie met een bestuurbaar voorwiel. Hierdoor werd de fiets een stuk mobieler. Dit type fiets nam snel heel West-Europa over. De populariteit nam echter snel af. Door het aantal botsingen wat enorm was toegenomen in werd in sommige steden werd de fiets in sommige steden zelfs afgeschaft. 

Fietsen in Nederland

Nergens in de wereld is de fiets zo populair als in Nederland. Ongeveer 26% van de Nederlands maakt gebruik van de fiets als transportmiddel. De fiets heeft zijn populariteit te danken aan een aantal factoren. Zo is het Nederlandse landschap uitermate geschikt voor het voortbewegen met de fiets. Daarnaast is fietsen in Nederland helemaal verweven met de cultuur. Zo pakken ook mensen op belangrijke functies gewoon de fiets. Denk bijvoorbeeld aan de Minister-president. De fiets had zijn doorbraak in de jaren 80. Veel mensen waren het overmatige gebruik van de auto zat en waren bang dat dit de veiligheid in de woonwijken in het geding bracht. De Overheid regeerde hierop door de fiets-infrastructuur op de schop te gooien.

Reageren is niet mogelijk.