Speedcube en Rubik’s kubus Speedcube en Rubik’s kubus

Speedcube en Rubik’s kubus

Bent u op zoek naar een speedcube zoals een Rubik’s kubus? Een speedcube en vergelijkbare producten kunt u in overmaat aantreffen in onze toegewijde webshop voor denkspelletjes en andere uitdagingen. De kubus van Rubik is misschien wel de meest bekende van de kubussen. Er zijn door andere merken vele varianten op bedacht waarvan de één nog lastiger is op te lossen dan de ander. Wilt u dus een speedcube of overeenkomstige puzzel kopen dan zit u bij ons aan het juiste adres.

De kubus van Rubik

De kubus van Rubik is een speedcube. Het is zoals gezegd waarschijnlijk de beroemdste in zijn soort en is geliefd door kinderen als door volwassenen. Het is een puzzel waarbij het de bedoeling is dat de zijden van de speedcube geheel dezelfde kleur worden. Iedere zijde bestaan uit negen vlakjes die elk één van zes kleuren kan hebben. De Rubik’s kubus onderscheidt zich van andere merken in dat deze altijd deze configuratie aanhoudt. Er zijn andere speedcubes in omloop die uit meer vlakken per kant bestaan. De grootste daarvan is een kubus waarvan een kant bestaat uit 33×33 blokjes. Deze varianten zijn dan niet van Rubik. Wel verkopen wij zulke varianten van speedcubes.

Organiseren van speedcuben

Als u zo snel mogelijk een speedcube puzzel wilt oplossen kunt u kijken naar de tips die ervaren gebruikers van de kubus van Rubik u geven. Deze doen aan speedcuben wat simpelweg het zo snel mogelijk oplossen van deze puzzel is. Deze bezigheid is zelfs zo populair geworden dat er een Nederlandse stichting voor is opgericht om het binnen ons land nog populairder te maken. Deze organisatie wordt mondiaal erkend door de World Cube Association. Verder worden er wedstrijden georganiseerd die waaraan men mee kan doen om te speedcuben.

Een speedcube kopen

Wilt u zelf zo’n kubus in het bezit hebben, dan kunt u een speedcube bij ons kopen. Kijk op onze webshop en zie welke versies van speedcubes en Rubik’s kubussen we u kunnen aanbieden.

Andere puzzels en artikelen

Voor unieke puzzels gemaakt van hout, rubber of ander materiaal kan men het beste online zoeken. Daar kan men op maat dergelijke cadeauartikelen laten maken. Daarbij kan men denken aan een met laser gegraveerde plattegrond of een tafereel voor op de vensterbank.

Reageren is niet mogelijk.