Een molton als matrasbeschermer Een molton als matrasbeschermer

Regelmatig lees je artikelen over dekbedovertrekken, dekbedden en hoeslakens hoe je dit allemaal schoon kan houden en het beste kan onderhouden. Je leest maar weinig over moltons, terwijl dit een belangrijk onderdeel is van het beddengoed als matrasbeschermer. In dit artikel gaan we verder in op wat een molton nou precies is en waarom het zo belangrijk is als matrasbeschermer.

 

Wat is een molton?

Een molton hoeslaken is een bescherming voor je matras. Een molton is vaak gewoon van katoen maar is op een speciale techniek van behandelen van de stof. Door deze techniek zorgt ervoor dat de basisstof geruwd is. Het voordeel hiervan is dat de stof wollig en extra zacht voelt. Een belangrijker voordeel is dat een molton hoeslaken heel goed vocht kan opnemen. Hierdoor beschermt het een matras.

 

Moltons zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals katoen en percale katoen en natuurlijk in verschillende maten. Voor de standaard matrasmaten zijn er altijd moltons te vinden die jouw bed kunnen beschermen.

 

Is een molton benodigd?

Een kort en duidelijk antwoord hierop is ja. Doordat je tijdens het slapen veel vocht verliest, zo’n halve liter per nacht, heb je iets nodig wat dit opneemt. Als dit gebeurt door het matras krijg je vochtvlekken en wordt de kwaliteit van een matras minder. Een molton neemt het gedeelte op wat het hoeslaken niet opneemt. Het kopen van een nieuw matras is veel duurder dan een molton kopen en deze regelmatig te wassen. Door een molton regelmatig te wassen houd je je bed niet alleen schoon en fris maar zorg je ook dat huisstofmijt geen kans krijgt om te groeien.

 

Een molton zorgt er dus voor dat je langer van je matras kan genieten. Er bestaan niet alleen moltons voor matrassen maar ook voor kussens. Deze moltons hebben dezelfde functie: vocht en zweet opnemen en het kussen beschermen.

Reageren is niet mogelijk.