BBT Shop en een korte uitleg over de sport basketbal BBT Shop en een korte uitleg over de sport basketbal

BBT Shop en een korte uitleg over de sport basketbal

Heeft u nog geen basketbal en/of basket in huis? Dan kunt u deze eenvoudig bestellen op https://www.bbtshop.nl/. BBT Shop is een specialist op het gebied van basketballen en aanverwante producten. De producten van deze winkel zijn binnen een dag geleverd op uw adres, super makkelijk dus! Voordat u een goede pot basketbal gaat spelen moet u natuurlijk wel weten hoe dat spel nou precies werkt. In dit artikel leggen wij het u uit!

Over basketbal

Bij basketbal proberen twee team punten te scoren door een bal in de ring van de tegenstander  te gooien. Het voortbewegen gebeurt bij het basketbal door de bal te stuiteren. U kunt dribbelend door de defensie van de tegenstander werken. U kunt natuurlijk ook passend richting de basket van de tegenstander bewegen.

Spelregels

De regels van het basketbal worden opgesteld door de sportbonden. In Amerika zijn dit de NBA en in Europa de FIBA. Deze bonden hebben onderling net wat verschillende spelregels. Zo is het veldafmetingen en speeltijd net Ietsje anders bij de FIBA als bij de NBA. In Amerika ligt het niveau een stuk hoger, zelf al op het college niveau.

U kunt een verschillend aantal punten scoren door de bal in de ring van de tegenstander te gooien. U ontvangt 3 punten als u de bal scoort van verder als de 3 punten-lijn. Deze ligt op 7,23 meter afstand van de basket af. Verder krijgt  u voor een regulier velddoelpunt 2 punten. Als u een strafworp scoort levert dat u 1 punt op.

Zelf basketballen?

Heeft u nog geen basketbal en basket om mee te basketballen? Deze producten kunt u gelukkig bestellen bij BBT Shop. BBT Shop heeft ook een fysieke winkel. Breng eens een bezoek aan deze winkel in Leiden om de indrukwekkende collectie van NBA producten te bekijken!

Reageren is niet mogelijk.