Dansstijl: Breakdancen bij InMotion Dans Dansstijl: Breakdancen bij InMotion Dans

Dansstijl: Breakdancen bij InMotion Dans

Breakdance, wat ook wel bekend staat als breaking of b-boying, is een dansstijl dat zich samen met rap, graffiti, en dj-ing heeft ontwikkelt als de hiphop cultuur. In dit artikel leest u meer over het ontstaan en de dans zelf! Bent u nou geïnteresseerd om zelf te leren breakdancen?  Dit doet u gemakkelijk bij InMotion Dans. Op de website van InMotion Dans kunt u zich eenvoudig inschrijven voor een gratis proefles! U kun bij deze dansschool kennis maken met diverse stijlen zoals: Breakdance, hiphop en jazz.

De geschiedenis van breakdance

Breakdance is rond het einde van jaren 70 ontstaan. In de achterstandswijken in New York werd in deze tijd veel geëxperimenteer door beginnende dj’s zoals bijvoorbeeld Grandmaster Flash en DJ Kool Herc. Deze dj’s gebruikte de mixer om de break van de nummer eindeloos door te laten draaien. Daar heeft deze dansstijl ook zijn naam aan te danken. Deze nieuwe muziekstijl stond eerst bekend als electro maar heeft zich later ontwikkelt tot rap of hiphop. In combinatie met de gettoblaster werd het mogelijk gemaakt om ook op straat breakdance uit te oefenen.

De bewegingen

De dans heeft een aantal verschillende bewegingen. De onderdelen van breakdance bestaan uit top rock, footwork, powermoves, freezes en binnen break. Bij breakdance draait het vooral om het hebben van een unieke en originele stijl. Het stelen van een move van een andere danser noemt met in breakdance-jargon “biten”.  Binnen een breakdance battle kan dit worden uitgebeeld door met beide armen op elkaar te slaan.

Battles

De eerder genoemde battles zijn zeer belangrijk binnen het breakdancen. 2 of meerdere b-boys of b-girls strijden in deze battles om te bewijzen wie de beste danser is. De kwaliteiten van de deelnemers worden hierbij beoordeelt door een jury. Deze jury bestaat doorgaans uit 3 tot 5 leden. Elk jurylid kan aantonen wie zij de beste vonden door te wijzen naar de persoon die zij beter vonden.

Reageren is niet mogelijk.