Water besparende tips Water besparende tips

Water besparende tips

Er zijn allerlei manieren om water te gaan besparen in eigen huis. Mensen staan hier vaak niet genoeg bij stil maar binnenshuis kan flink wat water bespaard worden. Als iedereen in Nederland dit zou doen zou het een flink verschil maken. Elke liter water die verspilt wordt is namelijk niet alleen direct zonde, maar moet ook nog eens gereinigd worden wat allemaal ook weer energie kost. Zo is het verspillen van water dus dubbel zonde. Het ergste is dat de meeste mensen van zichzelf helemaal niet bezig zijn met het besparen van water. Ze beseffen zich niet dat waterbesparing niet alleen goed voor het milieu is maar ook de eigen kosten kan drukken. Beide redenen zijn in hun eentje al genoeg maar samen kan je er echt niet meer omheen. Daarom geven wij hieronder wat tips waarmee je kan voorkomen dat je water verspilt. Een loodgieter kan u hier goed bij helpen.

Waterbesparende apparatuur installeren

De eerste en waarschijnlijk beste tip om water te gaan besparen is om zuinige apparatuur te installeren. Denk bijvoorbeeld aan een zuinige douchekop of kraan, maar ook aan een spoelonderbreker. Al deze maatregelen kunnen in hun eentje al heel wat water voor je besparen, laat staan als je ze allemaal tegelijk aanpast. Dan gaat het allemaal optellen en kan je goed zijn niet alleen voor het milieu maar ook voor je eigen portemonnee.

Het nalopen van de huidige apparatuur

Naast het installeren van nieuwe, waterbesparende apparatuur kan je eerst de huidige apparatuur gaan nalopen. Vaak zijn hier toch wel wat kuurtjes aan te vinden als een lekkende kraan of leiding. Dit lijkt niet super veel invloed te hebben maar kan, zeker op jaarbasis, enorme kosten veroorzaken voor je portemonnee. Koop daarom zuinige apparatuur, bijvoorbeeld spullen met het KIWA keurmerk. Dan ben je er van verzekerd dat het waterbesparende apparatuur is. Heb je nieuwe apparatuur die je wilt laten installeren door een erkende loodgieter uit Delft en omgeving?

Reageren is niet mogelijk.