De grootste verhuistrends De grootste verhuistrends

De grootste verhuistrends

Op de huizenmarkt en onder de verhuizers zijn er altijd bepaalde trends aanwezig. In dit artikel bespreken we de belangrijkste huidige trends. Bent u komend jaar een verhuizer? Zorg dat u goed voorbereid bent. Gaat u verhuizen naar of uit omgeving Den Haag? Schakel dan een verhuisbedrijf uit Den Haag in en zij zullen ervoor zorgen dat al jouw spullen veilig in het nieuwe huis terecht komen. Nu gaan we het hebben over de trends binnen de huizenmarkt en over het verhuizen.

Blijvende stijging huizenprijzen

De huizenprijzen zullen blijven stijgen. De hoogste huizenprijzen komen nog altijd uit 2008. In 2013 bereikte de huizenprijzen een diep dal maar sindsdien zijn de prijzen al flink gestegen en zitten we alweer bijna op het niveau van 2008. In de vier grote steden in Nederland, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, zijn de huizenprijzen al hoger dan in 2008. In Amsterdam stijgen de huizenprijzen momenteel het hardste.

Aantal verhuizingen per jaar

In 2016 zijn er ruim 1 miljoen mensen verhuisd binnen hun gemeente naar een andere mening. Daarnaast zijn er 767.000 mensen verhuisd naar een andere gemeente in Nederland. Wil je zelf ook verhuizen? Of wil je jouw huis laten ontruimen? Kies dan voor Pro Woningontruiming die je helpt met het weghalen van ongewenste inboedel. Het aantal verhuizingen neemt volgens het CBS toe met 100.000 extra per jaar. Dit is ook te zien wanneer 2016 (1.767.000) en 2017 (1.885.000) met elkaar worden vergelijken. Dit betekent dat over heel 2018 bijna 2 miljoen mensen verhuizen.

Jong en oud

Het aantal jongeren dat verhuisde naar steden met een universiteit is gedaald, landelijk gezien. Steden als Eindhoven en Leiden zagen wel een groei in het aantal jongeren dat zich vestigden in de stad. Een van de redenen die wordt genoemd is de verandering van het studiefinancieringsstelsel sinds 2014. Tijdens dergelijke verhuizingen kan men handig gebruik maken van diverse verhuismaterialen zoals verhuisdozen en plastic verzendzakken. Ook de ouderen verhuizen minder. Steeds meer senioren blijven zelfstandig wonen en verhuizen dus niet naar een aanleunwoning of bejaardenflat. Deze senioren blijven ook zelfstandig wonen na bijvoorbeeld het overlijden van hun partner of na een scheiding.

Reageren is niet mogelijk.