Voor en nadelen mediator Voor en nadelen mediator

Voor en nadelen mediator

Voordat je een Mediator inschakelt is het handig om de voor en nadelen te weten van een mediation. Het is namelijk een grote stap om met een partij rond de tafel te zitten waar u misschien al jarenlang een conflict mee hebt. Dat is de reden dat dit artikel opgesteld is. Het is namelijk belangrijk om te weten wat u kunt verwachten van een mediation en de Mediator.

Voordelen

Wanneer u met behulp van een Mediator een gesprek aangaat met een partij waar u een conflict mee heeft is het handig om te weten wat de voordelen hiervan zijn. Er zijn namelijk verschillende voordelen van een mediation. Het eerste voordeel is dat u zelf invloed uit kunt oefenen op de oplossing. Het is namelijk zo dat u van de Mediator samen met de andere partij tot een oplossing moet komen. Het tweede voordeel van dit proces is dat de kosten een stuk lager zijn dan een gerechtelijke procedure. De enigste kosten die bij een mediation komen kijken zijn die van de Mediator. Het derde voordeel is dat u door de hulp van Mediator een grote kans heeft dat u samen met de tegenpartij door een deur kan lopen aan het einde. Het laatste voordeel is dat het een informele gelegenheid is. Het zijn een paar of soms één gesprek met een Mediator.

Nadelen

Wanneer er voordelen zijn, zijn er natuurlijk ook nadelen. Een nadeel is dat de Mediator nooit een beslissing kan afdwingen. Een ander nadeel is dat dit proces ook geld kost. Er moet namelijk tijd worden vrijgemaakt en de Mediator moet betaald worden. Een ander nadeel is dat de Mediator slechts een gespreksleider is. Er wordt dus een actieve en serieuze houding van beide partijen verwacht. Ondanks de nadelen is het grootste voordeel natuurlijk dat u met de andere partij door een deur kan.

Reageren is niet mogelijk.