Zakelijke internetproviders: wat moet je weten? Zakelijke internetproviders: wat moet je weten?
Zwart-wit laptop

Wanneer jouw bedrijf veel gebruikmaakt van internet, is het handig om een zakelijk abonnement af te sluiten. Dit scheelt vaak een hoop in kosten. Er zitten ook andere voordelen aan zakelijke internet providers , zoals een veilige internetverbinding of snelle wifi. Providers bieden vaak verschillende soorten pakketten voor jouw bedrijf. Ben je op zoek naar een zakelijke internetprovider, maar weet je hier nog niet veel vanaf? Wij maken je wegwijs in dit artikel. 

Wat is het verschil tussen zakelijk en privé internet?

Zakelijk internetgebruik is vele malen groter dan privé internetgebruik. Zo gebruik je misschien wel zwaardere programma’s en moeten alle medewerkers ook gebruikmaken van dit netwerk. Bij zakelijk internet kijkt de provider precies naar wat jouw organisatie nodig heeft, om zo op het juiste internetabonnement uit te komen. Daarnaast is zakelijk internet ook voordeliger voor de boekhouding ten opzichte van privé-internet

Waarom is zakelijk internet voordelig? 

Als jouw bedrijf veel gebruikmaakt van internet, loopt dit soms hoog op in de kosten. Hierom kiezen veel bedrijven voor een zakelijke internetprovider. Je neemt dan een zakelijk internet abonnement, zodat je een stuk voordeliger gebruikmaakt van het web. Er zijn verschillende abonnementen waar je voor kiest. Denk aan een alles-in-één pakket of glasvezel. Dit lichten we hieronder verder toe.

iMac en MacBook op bureau

Alles-in-één pakket 

Een alles-in-één pakket bestaat niet alleen voor privégebruik, maar ook voor zakelijk gebruik. In een alles-in-één pakket krijg je zakelijk internet (wifi), VoIP-bellen (bellen via internet) en TV in één pakket voor één prijs. Dat is een erg aantrekkelijke aanbieding voor veel ondernemers en bedrijven. Zeker wanneer je als bedrijf ook veel belt en dus gebruik wil maken van VoIP-bellen, is dit een erg fijne mogelijkheid.

Glasvezel 

Wanneer jouw bedrijf minder gericht is op bellen, maar meer heeft aan supersnelle internetverbinding, kies je voor glasvezel. Zeker wanneer je denkt als bedrijf te groeien in databehoefte, is glasvezel de beste optie voor jouw bedrijf. Glasvezel is daarnaast het meest toekomstbestendige netwerk, zijn de (download)snelheden hoger en heb je weinig ruis op de lijn. 

Vergelijken

Voordat je een abonnement afsluit, is het handig om verschillende zakelijke internetproviders met elkaar te vergelijken. Op internet vind je tal van goede vergelijkingssites waar je zakelijke internetabonnementen vergelijkt met elkaar. 

Kortom, het is een stuk voordeliger om te kiezen voor een zakelijk internetabonnement als je als organisatie veel gebruikmaakt van internet. Lees je goed in voor je een abonnement afsluit, zodat je profiteert van het beste internet voor jouw bedrijf. 

Reageren is niet mogelijk.