Laptop wil niet opstarten Laptop wil niet opstarten

Laptop wil niet opstarten

Soms heeft een laptop ineens een probleem waardoor hij niet meer op wil starten. In sommige gevallen is dit vrij makkelijk zelf te verhelpen en kunt u heel snel zonder problemen weer door werken. Soms is het wat lastiger en moet u echt flink op zoek voor u het probleem zelf op kunt lossen, of moet u de computer langsbrengen voor reparatie. In extreme gevallen is het repareren van de computer duurder of moeilijker dan het aanschaffen van een nieuwe computer. Mocht zo’n situatie zich voordoen dan kunt u bij SAM IT Services een zo goed als nieuwe refurbished laptop vinden. Hieronder geven wij u wat tips die u kunt proberen om uw laptop weer op te laten starten.

Alles ontkoppelen

De eerste mogelijke reden voor een laptop die niet op wil starten is de volgende melding; “select proper boot device”. Bij deze melding probeert de computer eigenlijk te zeggen dat hij de juiste bestanden om op te starten niet kan vinden. Hier zijn meerdere redenen voor. De eerste reden voor deze melding is het aankoppelen van externe schijven en een ‘denkfout’ van windows waardoor de laptop denkt van deze schijf bestanden nodig te hebben. De oplossing hiervoor is om alle externe schijven te ontkoppelen, zodat de laptop snapt dat hij deze niet nodig heeft.

Alle CD’s en DVD’s ontkoppelen

Een tweede oplossing voor dit probleem is het verwijderen van alle cd’s en dvd schijven. De reden hiervoor is eigenlijk hetzelfde, de computer begrijpt dan dat hij alles heeft wat ie nodig heeft om op te starten en dat hij geen extra bestanden nodig heeft van die schijven. Dan kan de computer op de normale plek op zoek naar die bestanden. Een derde oplossing voor dit probleem is om alle USB apparaten te verwijderen. Ook deze kunnen de computer namelijk verwarren en er voor zorgen dat de computer niet meer goed op kan starten. Verwijder ze daarom en kijk of de laptop dan wel naar behoren werkt. Als de laptop na deze stappen nog steeds niet goed werkt kunt u de laptop langs brengen voor reparatie.

Reageren is niet mogelijk.