Dit kan je met Arch Linux Dit kan je met Arch Linux

Dit kan je met Arch Linux 

Niet iedereen weet wat arch linux is. Dit is erg jammer want het is een erg veelzijdig product. Daarnaast is het gratis te gebruiken en wordt het goed onderhouden door een erg grote groep mensen. Arch Linux heeft erg veel voordelen. Natuurlijk heeft het ook een aantal nadelen. Over wat arch linux nou precies is, vind je in de tekst. In de tekst vind je ook welke voor en nadelen dit product heeft. Zo wordt je in deze tekst voldoende geïnformeerd over dit product. Natuurlijk is het belangrijk om te weten waarvoor dit product dien en hoe je het kunt gebruiken.

Wat is arch linux en waarvoor wordt het gebruikt?

Arch linux is een distributie van linux wat eigenlijk een unieke versie van linux is. Linux is natuurlijk een vorm van codes om een besturingssysteem te vormen voor computers. Hier van heb je de mooie systemen die je op jouw computer kunt gebruiken met een nette interface. Daarnaast heb je ook systemenen die alleen een command prompt hebben voor bijvoorbeeld servers.Deze worden dan dus volledig aangestuurd met commandos. Dit programma kun je gebruiken als besturingssysteem op vrijwel elke computer. Dit programma is daarom geschikt voor bedrijven. Bovendien is Arch Linux gratis voor iedereen om te gebruiken, en kan het compleet worden aangepast op hoe jij het wilt hebben. Door vrijwilligers wordt deze server constant geupdate. de oprichters behoren alleen de site te bekijken. Hier kunnen ze namelijk kijken of het geschikt is om te publiceren. Door de vele mensen die hier aan werken, heb je altijd de mogelijkheid om hulp te vragen bij je problemen. Vaak is het niet zo moeilijk, en kun je dit dus daarom gemakkelijk zelf oplossen. Bovendien is het gratis, en daarom zeker het proberen waard!

Wat is DNSSEC

DNSSEC is eigenlijk de vernieuwde versie van dns, wat betekent dat het een verbeterde update is waardoor er meer veiligheid is. Dit was namelijk nodig om dat het oude protocol dns een tijdelijk geheugen had genaamd cache. Dit wordt gebruikt door hackers om verkeerde codes te sturen.  Zo komen ze gemakkelijk binnen de beveiliging. Met het nieuwe protocol is dit niet meer mogelijk. DNSSEC staat voor domain name system security extensions. Het beschermt jou tegen hackers die op het moment binnen jouw site proberen te komen. Ook laten de hackers je doorsturen naar een andere site. Het is vooral belangrijk om dit niet te doen. Als het wel gebeurd, hebben de hackers controle over jouw gegevens. Eerst voorkwam DNS dit, maar nu neemt DNSSEC het over. Het is gemakkelijk te zien door het slotje in de zoekbalk van je site.  

Waarvoor is arch linux geschikt

Arch linux is geschikt om te gebruiken voor het werk. Je kunt namelijk al het kantoorwerk perfect uitvoeren, en het is ook nog een erg ligt systeem waardoor je computers hier waarschijnlijk erg goed mee werken. Als je met een server werkt die ook arch linux gebruikt, is dit natuurlijk ook een reden om het op je pc te hebben.

Reageren is niet mogelijk.