Wist u dit al over Eat Palazzo en sushi? Wist u dit al over Eat Palazzo en sushi?

Wist u dit al over Eat Palazzo en sushi?

Sushi is de laatste jaren steeds populairder geworden. Wilt u genieten van deze heerlijks Japanse lekkernij en nog veel meer gerechten uit de wereldkeuken? Dan is Eat Palazzo de uitkomst voor u! Bij Eat Palazzo kunt u met het gehele gezin genieten van de wereldgerechten bij dit all you can eat restaurant. Helaas weet nog niet iedereen waar sushi nou precies zijn oorsprong kent. Niet getreurd! In dit artikel vertellen wij u er namelijk alles over!

Wat is sushi eigenlijk?

Sushi is een rol met een doorsnede van enkele centimeters. Het bestaat uit gekookte rijst, zeewier en wordt gezuurd door middel van het toevoegen van rijstazijn aan de rijst. Dit wordt doorgaans gecombineerd met een breed scala aan vis of andere zeevruchten. Ook groenten, ei en tropische vruchten worden in sommige gevallen toegevoegd aan de sushirollen.

De oorsprong van sushi

Alhoewel sushi wordt gedefinieerd als een Japans gerecht ligt de oorsprong toch echt in zuidoost Azië. Men gebruikte de rijst om vis te fermenteren. De rijst werd om de vis gewikkeld waardoor beide producten gingen fermenteren. Deze conserveringsmethode heeft zich in de loop der jaren verder over Azië verspreid. Toen deze fermenteringsmethode rond 1600 ook Japan bereikte werd het ook gangbaar om de rijst op te eten. Door de ambachtelijk georiënteerde houding  van de Japanners veranderde de status van de sushi van street-food naar een ware delicatesse. De rijst werd niet langer gefermenteerd maar er werd rijstazijn aan verse rijst toegevoegd om de zure smaak van de rijst na te bootsen. In de negentiende eeuw werden de eerste moderne sushirollen populair in Japan.

Genieten van sushi?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel ook een enorme trek gekregen in sushi? Dat is geen probleem! Bij eat Palazzo kunt u oneindig van deze sushi en nog veel meer gerechten uit de wereldkeuken. Het restaurant maakt louter gebruik van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten die tevens een eerlijke oorsprong kennen. Het eten van eat palazzo zal u geheid van uw stoel blazen.

Reageren is niet mogelijk.